top of page
hruska.png
Obrázek autoraTereza

Vegetariánské palačinky s vuňákem

Máte chuť na něco nového? Vyzkoušejte zelené palačinky s veganským tuňákem a lahodným jogurtovým dipem od Garden Gourmet.


Suroviny na 4 porce:

Postup:


Nejprve připravte těsto. Polovinu špenátu a jarní cibulku rozmixujte s mlékem a vejcem v mixéru najemno. Do vzniklé směsi přimíchejte mouku, trochu soli a pepře.


Na pánvi na středním plameni opečte 4 palačinky, aby barva zůstala pěkně zelená. Nechte je vychladnout.


Nyní nakrájejte zeleninu. Okurku podélně rozřízněte, lžící vyškrábněte semínka a poté ji znovu podélně nakrájejte na cca 10 cm proužky. Jablka nakrájejte na tenké měsíčky a jarní cibulku na tenká kolečka.


Na každou palačinku rozprostřete několik listů špenátu, jablka, proužky okurky, nakrájenou červenou cibuli, jarní cibulku a polovinu skleničky Vuňáka.


Na závěr připravte jogurtový dip. Nasekejte kopr a smíchejte ho s jogurtem a majonézou. Dochuťte solí a pepřem. Palačinky pokapejte jogurtovým dipem a můžete se pustit do jídla.


Tip na cestovní balení

Čtvrtinu palačinky přeložte zespodu přes náplň a pak palačinku ze strany srolujte. Zabalte ji do kousku pečicího papíru nebo alobalu, aby držela pohromadě. Omytou skleničku od Vuňáka použijte na přepravu dipu.

0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page