top of page
ohen.png

Máme pro vás tipy na grilování!

Co hodit na gril? Farmářské dobroty! Právě ty si v žáru letního slunce vychutnáte nejvíc. Pro inspiraci jsme vám připravili 3 recepty masové a 4 bezmasé, takže si každý strávník přijde na své. Tak co říkáte, ogrilujete to po farmářsku?

Všechny recepty vznikly ve spolupráci Scuk.cz a Velké svačinkové bichle

syr.png
480x480_syr.png

Máme něco i pro sýromily

Že na grilu znáte jen hermelín a halloumi? Tak dejte šanci i čerstvým a zauzeným sýrům! My si zamilovali ty z Farmy Těšany, které jsou na gril snad přímo stvořené. Neroztékají se, i po opečení si drží tvar a ve spojení s bylinkovou marinádou jim to na talíři obzvlášť sluší.

sipka_edited.png
rostlinka.png

Steak z krkovice v cibuli a saturejce

Jestli si bez něčeho neumíme představit grilování, je to krkovice. A troufneme si říct, že to tak má většina grilovacích nadšenců :-) Ještě aby ne. Krkovice je šťavnatá a jen tak se nevysuší, ani když ji na mřížce necháte o trochu déle. Jestli ale většinou sáhnete jen po grilovacím koření, doporučujeme jej tentokrát vyměnit za cibulku a čerstvou saturejku. To je teprve dobrota!

sipka_edited.png
rostlinka.png
krkovice.png
krkovicee.png

Žebra se sladko-slanou marinádou

Nezůstávejte jen u klasik. Kuřecí křídla a hermelín tentokrát vyměňte za grilovaná žebra! Nebojte, není třeba kvůli nim rozpálit gril o několik hodin dříve. Stačí, když si žebra předpečete v troubě a na grilu už jim jen doděláte krásnou kůrčičku.

zebra.png
sipka_edited.png
rostlinka.png
ohen.png
zebirka.png
rostlinka.png
lilek.png

Cukety a lilky plné čerstvého sýru

Grilované cukety a lilky se sýrovo-bylinkovou náplní už zamotaly chuťové pohárky nejednomu gurmánovi. Příprava je extrémně snadná, ale podle našich zkušeností budete na tuhle chuť vzpomínat ještě hodně dlouho. Tak si nachystejte nůž a prkénko a pojďte na to!

sipka_edited.png

Naplňte i žampiony!

Nezůstávejte jen u cuket a lilků. Zeleninu nahraďte bílými nebo krémovými žampiony a užijte si zase trochu jinou plejádu chutí. Jen si ještě do košíku přihoďte jednu malou cuketu, kterou využijete na sýrovou směs do žampionových hlaviček.

sipka_edited.png
plneny.png
zampion.png
cuketa.png
pstruhh.png
pstriuh.png
sipka_edited.png

Pstruh s bylinkami
a citronem

Stále se říká, že máme do jídelníčku zařadit více ryb a když je servírujete rovnou z grilu, jde to podle našich zkušeností jedna radost :-) A co nás na tomhle chodu baví nejvíc? To, že si vystačíte jen s pár ingrediencemi a za pár minut máte hotovo.

rostlinka.png
bruschetta.png

Zkuste žampionovou bruschettu

Taky na vaší grilovačce nesmí chybět čerstvý chléb? Tak to pro vás máme skvělý tip. Připravte si žampionovou bruschettu! Ze žampionů a trochy bylinek udělejte směs, chléb opečte do křupava a můžete podávat. Rychlovka, která vaše hody povýší zase na další úroveň.

zampion.png
sipka_edited.png

Kdo pro vás tvoří grilovací recepty?

Za recepty stojí Pája a Veru z nakladatelství Víc než kuchařka. Autorky mimo jiné vydaly i vlastní kuchařku Velkou svačinkovou bichli, která obsahuje 190 sezónních receptů na svačiny pro děti i dospělé.

bichle2.png
bichle1.png
rostlinka.png
bichle.png

Na čem grilovat?
Rozpalte gril od G21!

Máme pro vás tip na grilovací výbavu! Pro bytelné grily se podívejte na G21. V nabídce tohoto výrobce najdete jak plynové grily, tak ty na dřevěné uhlí.

Máte zahradu? Pak můžete sáhnout po robustnějším grilu. My jsme letos
farmářské dobroty grilovali na California BBQ Premium Line, který je zároveň nejprodávanějším modelem. 

A dobrá zpráva pro ty z vás, kteří
máte k dispozici balkon. G21 se totiž specializuje i na menší grily, které zapadnou i do menších prostor. 

Tak který to bude? Robustnější plynový, nebo menší gril na uhlí? :-)

bottom of page