top of page
gril44.png
ohen.png

Tipy
na letní
grilování

9 letních týdnů
= 9 grilovacích tipů

Lámete si hlavu, co grilovat, ať to pořád není na jedno brdo? Už nemusíte! Připravili jsme pro vás tipy na grilování pro každý letní týden. Jako všežravci můžete hezky obměňovat maso a nějakou vege mňamku, nebo si jen vyberte dle vlastní (ne)dietní preference. U každého tipu najdete odkaz na recept, ze kterého vás poté dovedeme na suroviny od farmářů, které k receptu budete potřebovat.

Všechny recepty vznikly ve spolupráci Scuk.cz a Velké svačinkové bichle

krkovicee.png

Steak z krkovice v cibuli a saturejce

Jestli si bez něčeho neumíme představit grilování, je to krkovice. A troufneme si říct, že to tak má většina grilovacích nadšenců :-) Ještě aby ne. Krkovice je šťavnatá a jen tak se nevysuší, ani když ji na mřížce necháte o trochu déle. Jestli ale většinou sáhnete jen po grilovacím koření, doporučujeme jej tentokrát vyměnit za cibulku a čerstvou saturejku. To je teprve dobrota!

krkovice.png

TIP
č.1

sipka3.png
syr.png

TIP
č.2

480x480_syr.png

Máme něco i pro sýromily

Že na grilu znáte jen hermelín a halloumi? Tak dejte šanci i čerstvým a zauzeným sýrům! My jsme si tuhle pochoutku zamilovali. Sýry se obvykle neroztékají, i po opečení si drží tvar a ve spojení s bylinkovou marinádou jim to na talíři obzvlášť sluší.

zebirka.png

Žebra se sladko-slanou marinádou

Nezůstávejte jen u klasik. Kuřecí křídla a hermelín tentokrát vyměňte za grilovaná žebra! Nebojte, není třeba kvůli nim rozpálit gril o několik hodin dříve. Stačí, když si žebra předpečete v troubě a na grilu už jim jen doděláte krásnou kůrčičku.

zebra2.png

TIP
č.3

lilek.png

TIP
č.4

Cukety a lilky plné čerstvého sýru

cuketa.png

Grilované cukety a lilky se sýrovo-bylinkovou náplní už zamotaly chuťové pohárky nejednomu gurmánovi. Příprava je extrémně snadná, ale podle našich zkušeností budete na tuhle chuť vzpomínat ještě hodně dlouho. Tak si nachystejte nůž a prkénko a pojďte na to!

pstriuh.png

Pstruh s bylinkami s citronem

Stále se říká, že máme do jídelníčku zařadit více ryb a když je servírujete rovnou z grilu, jde to podle našich zkušeností jedna radost :-) A co nás na tomhle chodu baví nejvíc? To, že si vystačíte jen s pár ingrediencemi a za pár minut máte hotovo.

pstruhh.png

TIP
č.5

plneny.png

TIP
č.6

zampion.png

Naplňte i žampiony!

Nezůstávejte jen u cuket a lilků. Zeleninu nahraďte bílými nebo krémovými žampiony a užijte si zase trochu jinou plejádu chutí. Jen si ještě do košíku přihoďte jednu malou cuketu, kterou využijete na sýrovou směs do žampionových hlaviček.

maso_slozeny.png

Cheeseburger na grilu

Šťavnaté maso, opečená slanina, křupavá bulka... Už při čtení první věty vám musí téct sliny stejně tak, jako se sýr roztéká na rozpáleném mletém hovězí mase v našem cheeseburgeru.

burgr.png

TIP
č.7

spiz.png

TIP
č.8

ananas.png

Kuřecí špízy s ananasovým chutney

Špízy zná každý. Kousky kuřecího masa prokládané zeleninou a nějakou uzeninou... My jsme je ale doladili o netradiční lahodné ananasové chutney, které klasiku povýší na další úroveň.

Návrhová plocha 1 kopie 4.png
svestka_3.png

Hovězí steak s omáčkou ze švestkových povidel

Kvalitní vyzrálé maso, sůl a pepř. To je vše, co potřebujete k dochucení steaku, aby nezanikla přirozená chuť hovězího masa. A jako třešničku na dortu připravte k masu i nějakou omáčku. Třeba tu ze švestkových povidel, ovoněnou kořením.

steak.png

TIP
č.9

bottom of page