Chybí vám inspirace na rychlé a chutné občerstvení nebo svačinu? Žádný problém. Vyzkoušejte avokádo plněné Garden Gourmet veganským tuňákem neboli vuňákem a nechte se okouzlit touto jedinečnou kombinací! Ze všech surovin uvaříte 4 porce a jedna vychází na cca 87 korun.

Suroviny na 4 porce:
1 balení Garden Gourmet Veganského tuňáka
2 zralá avokáda
1 rajče
1 šálek klíčků (například výhonky vojtěšky a červeného zelí)
1 limetka
1/2 malé červené cibule
trs řeřichy
malý svazek koriandru
1 lžička zakysané smetany nebo crème fraîche
černá sezamová semínka
Postup:
Cibuli a rajče nakrájejte na kostičky. Koriandr nasekejte nadrobno. Zakysanou smetanu v misce smíchejte s cibulí, rajčaty, koriandrem a s Garden Gourmet veganským tuňákem.
Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a jemně oloupejte slupku. Poté avokádo pokapejte
limetkovou šťávou a lehce posypte solí a pepřem.
Naplňte avokáda salátem s Vuňákem a ozdobte! Vydlabaná avokáda naplňte připraveným salátem s Vuňákem a ozdobte různými klíčky a řeřichou. Na závěr posypte sezamovými semínky. Přejeme vám dobrou chuť!
Jak jsme počítali cenu za porci?
Cenu za porci jsme vypočítali z hlavních surovin, které jsme pro přípravu receptu museli přímo objednat. Spolu s nimi jsme ještě v malé míře využili několik drobností ze spíže, které jsme při výpočtu ceny za porci nezohledňovali. Vždy se jedná pouze o takové potraviny, které jsou v českých domácnostech běžně k dispozici, jako je například cibule, česnek, vybrané druhy koření, olej apod.
Recept jsme se snažili naplánovat tak, abychom zužitkovali všechny objednané suroviny. Přesto nám část potravin zbyla a můžete je využít na jiné recepty. Z toho důvodu jsme částku za nevyužitou část surovin odečetli z výsledné ceny za porci.
Vypsané ceny odpovídají cenám potravin v době sepsání receptu. V průběhu času se ceny za tyto suroviny mohou měnit.
Comments