top of page
hruska.png

Poctivá zelňačka s opečenou klobásou

Pořádná zelňačka doplněná pěkně masitou klobásou je přesně to, co se hodí na zahřátí v těchto mrazivých dnech. Navíc zelí je plné vitamínů, které je třeba tělu pravidelně doplňovat, a to od našich farmářů nic nepřekoná. Všechny suroviny vám vystačí na čtyři poctivé porce.



Suroviny na 4 porce:

Postup:

Kysané zelí zalijte litrem a půl vody a dejte ho do hrnce uvařit doměkka. Brambory nakrájejte na kostičky a uvařte také doměkka. Na sádle nebo oleji zpěňte cibulku, po chvilce přidejte na půlkolečka nakrájenou klobásu. Když je cibule a klobása opečená, posypte je červenou paprikou, přidejte 2 bobkové listy a pár kuliček nového koření a pepře. Vše zlehka opražte a vlijte vodu s povařenými bramborami. Nakonec přidejte zelí. Vše promíchejte, přidejte smetanu smíchanou s hladkou moukou.

Polévku vařte dalších cca 15 minut, dle chuti dosolte a můžete podávat.


NÁŠ TIP:

K zelňačce se hodí zakousnout kus chleba.


Na poctivou zelňačku budete potřebovat:


jablko2.png
bottom of page