top of page
hruska.png

Atreyův sandwich s tempehem Wild & Coco

„Rychle, něco k jídlu!“, volá tělo, ale hlava ne a ne myslet. To jsou ty chvíle, kdy přijde vhod jednoduchý a výživný sandwich. Ten Atreyův je dílem zakladatele Wild & Coco a potěší vegany, bezlepkáře (dáte-li si suroviny na bezlepkový chléb) a milovníky živé chuti našeho Fermento Pesta.


Za 10 minut budete mít jednu až dvě porce dobroty, recept je určen i pro začátečníky.




Suroviny na 1-2 porce:

  • 4 lžíce Fermento Pesta od Wild & Coco

  • 1 lžíce Black Tahini BIO od Wild & Coco

  • 1 kus hrachového nebo čočkového tempehu BIO od Wild & Coco

  • 1 kus oblíbeného chlebu

  • trochu olivového nebo kokosového oleje

Postup:

Začněte chlebem. Nechce jej rozpéct v troubě, dokud se celá domácnost nerozvoní.

Případně opečte libovolně velký krajíc z obou stran (v topinkovači nebo na pánvi) a vrhněte se na přípravu tempehu.


Hrachový nebo čočkový tempeh nakrájejte asi na 0,5 cm silné plátky.

Na pánvi rozpalte trochu kokosového či olivového oleje a tempeh opražte z obou stran. Na konci opékání přilejte sójovou omáčku a opět tempeh otočte, ať se v omáčce namarinuje a ztmavne.


Jakmile je tempeh opečený, namažte chlebe Fermento Pestem, přidejte tempeh a máte hotovo. Pokud chcete doplnit zdravý tuk a povýšit tuhle chuťovou fúzi na další úroveň, pokapejte si chléb zemitým Black Tahini!


Na sendvič s tempehem budete potřebovat:




0 komentářů
jablko2.png
bottom of page