top of page
hruska.png

Pesto z klíčků neboli microgreens

Používáte pesta při vaření? My je milujeme! Pokud jste jejich kouzlu ještě neměli pčíležitost propadnout, zkuste tento jednoduchý a naprosto dokonalý recept na pesto z klíčků neboli microgreens. Sami uvidíte, že pesto zvládne proměnit každé jídlo v nefalšovanou božskou manu.


Recept vznikl ve spolupráci Scuk.cz, Velké svačinkové bichle a I love microgreens

Suroviny na 200 ml pesta:

Postup:

Jestli si říkáte, k čemu pesto využít, vězte, že se naprosto báječně hodí i jen k dobrému chlebu s kouskem másla. Můžete ho také promíchat společně se samotnými těstovinami nebo ještě lépe s těstovinami a rajčatovou omáčkou. A co teprve dobrý plátek masa?! :-)


A jak si takové pesto připravit? Klíčků existuje nepřeberné množství a skrývá se v nich celá plejáda chutí. Doporučujeme použít například microgreens kedlubny, jetele, česneku, vojtěšky nebo řeřichy. Na pesto z klíčků se vlastně hodí cokoliv, co vám chutná a co si třeba i sami naklíčíte.


Do mixéru dejte ořezané klíčky, olivový olej, česnek, sůl, šťávu z citronu, sýr a oříšky dle chuti. Vše promixujeme a je hotovo. Mixujte buď úplně do jemna, popřípadě se nebojte nechat hrubší strukturu, pokud si rádi kousnete do křupavého oříšku.


Věříme, že pro vás bude pesto velkým a příjemným překvapením. Dobrou chuť.


Na pesto budete potřebovat:

Kdo pro vás píše?


Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?

Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Postupně jsme vydaly Velkou svačinkovou a obědovou bichli - dvě kuchařky se 190 recepty na dobroty do školy i do práce. Ty by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšných crowdfundingových kampaní. Za první rok se jen svačinkové kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.


Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.


Velká bichle plná svačinek i obědů!


Velkou svačinkovou a obědovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby bylo každé jídlo pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S těmito kuchařkami už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)

jablko2.png
bottom of page