top of page
hruska.png

Návod: Jak naporcovat kuře?

Kupujete většinou už naporcované části kuřete? Doporučujeme na to jít z druhé strany a pořídit kuře celé. Naporcování je snadné, rychlé a ušetříte tak nemalé peníze. Z jednoho kuřete navíc uvaříte 3 plnohodnotné recepty.



Stačí vám jedno celé kuře, dlouhý úzký nůž s ostrou čepelí, prkénko na maso a můžete se pustit do díla. Z jednoho kuřete během chvíle získáte dvoje stehna, prsa, křídla a skelet. Oproti nákupu jednotlivě naporcovaných částí zároveň ušetříte řádově desítky korun.


Nejdřív odřízněte křídla

Položte kuře páteří nahoru, chytněte jedno z křídel a nožem prořízněte kůži a maso, která ho pojí se zbytkem trupu. Teď bude potřeba křídlo v kloubu rozlomit či vykloubit. Po vykloubení zvládnete nožem doodělit zbylou část křídla od těla. Stejně oddělte i druhé křídlo.


Pokračujte ke stehnům

Teď přejděte ke stehnům. Postupujte podobně jako u křídel. Nejdřív odřízněte kůži v místě, kde spojuje stehno se zbytkem. Pak přijde na řadu vylomení kloubu. Prsty dobře uchopte celé stehno a zkuste ho vypáčit. Nemusíte vyvíjet velkou sílu. Až budete mít hotovo, stehno odřízněte v místě vykloubení a stejně postupujte i na druhé straně.


Nakonec naporcujte prsa

Prsa oddělíte od zbytku trupu několika dobře vedenými řezy. Nejdřív prso odřízněte shora jedním řezem podél hrudní kosti. Poté ho už jen doodřežte několika menšími řezy zespodu tak, abyste ho odřezali ze všech kostí. Nejlépe kuřecí prso jednou rukou odklápějte směrem ven a druhou řežte.


Je naporcováno!

A co teď? Jde se vařit. Nyní byste měli mít před sebou dvoje prsa, stehna, křídla a skelet. Případně i krk, pokud jste koupili kuře s ním. Připravili jsme pro vás 3 recepty, na které využijete všechny části kuřete a nasytíte tak celou rodinu.


0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page