hruska.png

Mrkvové řezy se skořicí

Podzim už se projevil v celé své kráse a to pro nás znamená jediné! Je čas na horký čaj a pečení :-) A právě na tuhle chvíli jsme si pro vás schovávaly recept na sladké mrkvové řezy zasypané skořicí. Tak si pojďte tuhle zdravou dobrotu připravit spolu s námi.


Suroviny na těsto:

Suroviny na náplň:

Suroviny na ozdobu:

Postup:

Troubu si předehřejte na 180 °C. Mrkev nastrouhejte najemno a smíchejte se zbytkem ingrediencí na těsto. Hotové těsto přendejte do formy vyložené pečicím papírem a pečte cca 40 minut - my použily formu o velikosti 28 x 20 cm.


Korpus nechejte vychladnout a mezitím si v misce smíchejte všechny suroviny na náplň. Vychladlý korpus rozřízněte napůl. Na jednu část korpusu rovnoměrně rozetřete polovinou náplně, přikryjte druhou půlkou korpusu a zbytkem náplně potřete vršek. Vše zasypejte podle chuti mletou skořicí a nechte ztuhnout v lednici do druhého dne.


Na mrkvové řezy se vám bude hodit:


Kdo pro vás píše?

Naše jména jsou Monika a Míša. Jsme dvě kamarádky, ale také spolužačky, poznaly jsme se při studiu nutriční terapie na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kde nyní pokračujeme v magisterském studiu.


Spojila nás láska k jídlu, ke sportu a celkově udržitelnému zdravému životnímu stylu. Před pár lety jsme založily projekt Eat your fears, fungující převážně na instagramu @eat_your_fears. Snažíme se šířit myšlenku o důležitosti kvalitní stravy a také edukujeme o diabetu. Zastáváme to, že jídlo má nejen chutnat, ale i být našemu tělu ku prospěchu a snažíme se Vám přinášet recepty, které dokazují, že tyto dva požadavky rozhodně jde spojit!


Eat Your Fears mají kuchařku!


Monika s Míšou vydaly i vlastní kuchařku, mrkněte na jejich e-shop, kde ji můžete pořídit. Kniha obsahuje kromě 70 receptů i teoretickou část, kde najdete hodnotné informace o jídle, vitamínech, minerálech i diabetes.


Recepty mají dokonce i přehledná označení, zda jsou bez masa, lepku, laktózy nebo zda jsou low carb.

jablko2.png