top of page
hruska.png

Kuřecí stehna na cibuli s polentou

Věděli jste, že vám zpracování celého kuřete zabere jen pár chvil a připravíte z něj klidně hned tři chutné recepty? Upečte si kuřecí stehna na cibuli a k nim přidejte, pro někoho možná nevšedně, polentovou kaši, která je někdy opomíjenou, ale tak chutnou přílohou. Celá příprava je opravdu jednoduchá a jestli nebudou stačit dvě stehna, rozporcujte klidně rovnou dvě kuřata a zbylé části dejte do mrazáku. Tam se neztratí.


Suroviny na 2 porce:



Postup:


Rozehřejte troubu na 180 °C. Stehna osolte a opepřete z obou stran a posypte kmínem a paprikou. Vložte je do menšího pekáčku a na každé položte plátek másla. Cibule rozkrájejte na měsíčky a přidejte k masu. Vše podlijte studenou vodou a vložte do rozpálené trouby a pod pokličkou nebo přikryté alobalem pečte zhruba 30 minut.


Mezitím, co se peče kuře, je čas připravit polentovou kaši. Polentu vařte podle typu, který pořídíte a to v čtyřnásobném množství vody (tedy 800 ml na 200 g polenty). Pokud máte instantní, stačí ji na nízkém plameni ve vodě povařit pět minut, pokud pořídíte obyčejnou, nechte ji ve vařit asi 20 minut. Nakonec ji ochuťte solí a pepřem a pro zjemnění vmíchejte kousek másla.


Kuře po 30 minutách odkryjte a dopečte ještě 15 minut, aby chytlo pěknou barvu a podávejte s polentovou kaší.


NÁŠ TIP:

Pokud necháte polentovou kaši ztuhnout, můžete ji nakrájet na větší kostky a osmažit nebo ugrilovat a hned bude vaše příloha zajímavější.


Chcete mít na mase ještě křupavější kůrčičku a chutnější šťávičku? Potřete stehna kuřecí bujónkou, která pokrm ještě o něco pozdvihne k dokonalosti.


Na pečená stehna s cibulí budete potřebovat:



Jaké další dobroty připravíte z jednoho kuřete?


Podívejte se také na další dva recepty, které jsme si pro vás připravili z jednoho kuřete. Pořizovat části kuřete jednotlivě vás totiž vyjde finančně víc, než když si ho koupíte celé a sami naporcujete. Vyzkoušejte vařit tak, že ani jeden kousek nepřijde vniveč a ušetřete nejen přírodě, ale i vaší peněžence.

jablko2.png
bottom of page