top of page
hruska.png
Obrázek autoraTým Scuk.cz

Krkovice zapečená s bramborami, cibulí a smetanou

Rychlé a jednoduché recepty schraňujeme ve velkém. I když nás vaření baví, ne vždy mu můžeme věnovat větší množství času. A právě zapečená krkovice se řadí mezi naprosté rychlovky, alespoň co se doby přípravy týče. Oceňujeme i to, že třebaže jde o jídlo masové, smetanové a velmi syté, vyjde jedna porce na asi 82 korun :-)



Suroviny na 4 porce:

  • 4 plátky krkovice

  • 1 kg brambor

  • 3 cibule

  • 400-500 ml smetany ke šlehání

  • olej

  • lžička drceného kmínu

  • sůl a pepř



Postup:

Troubu začněte zahřívat na 180 °C. Brambory a cibuli oloupete a nakrájejte na plátky. Plátky krkovice zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Vezměte si větší zapékací mísu, dno potřete olejem a začněte vrstvit. Nejdříve dno vyložte cibulí, na ni dejte osolenou a opepřenou krkovici a celé to zakončete vrstvou brambor. Brambory ještě osolte, posypte drceným kmínem a nakonec celý obsah zapékací mísy rovnoměrně zalijte smetanou. Pečte v předem vyhřáté troubě 1 hodinu.


NÁŠ TIP:

Před koncem pečení můžete povrch zasypat trochou strouhaného sýru.


Na zapečenou krkovici budete potřebovat:


Jak jsme počítali cenu za porci?


Cenu za porci jsme vypočítali z hlavních surovin, které jsme pro přípravu receptu museli přímo objednat. Spolu s nimi jsme ještě v malé míře využili několik drobností ze spíže, které jsme při výpočtu ceny za porci nezohledňovali. Vždy se jedná pouze o takové potraviny, které jsou v českých domácnostech běžně k dispozici, jako je například cibule, česnek, vybrané druhy koření, olej apod.


Pro přípravu receptu jsme objednali:

  • 500 gramů vepřové krkovice od Maso Klouda, 129 Kč

  • 1 kg cibule z farmy rodiny Němcovy využity byly pouze 3 cibule, 23 Kč

  • 1 kg brambor z farmy rodiny Němcovy, 16 Kč

  • tři 150ml balení smetany na šlehání od BioVavřinec - 3x 35,90 Kč

Ze spíže jsme využili:

  • kmín

  • trošku oleje

  • sůl a pepř

Recept jsme se snažili naplánovat tak, abychom zužitkovali všechny objednané suroviny. Přesto nám část potravin zbyla a můžete je využít na jiné recepty. Z toho důvodu jsme částku za nevyužitou část surovin odečetli z výsledné ceny za porci.


Vypsané ceny odpovídají cenám potravin v době sepsání receptu. V průběhu času se ceny za tyto suroviny mohou měnit.

0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page