Věděli jste, že vám zpracování celého kuřete zabere jen pár chvil a připravíte z něj klidně hned tři chutné recepty? Uvařte si s námi ze skeletu a křídel silný kuřecí vývar s nudlemi, který vás nejen zahřeje, ale hlavně potěší váš žaludek. A nebojte, že by jeho příprava byla pracná a zdlouhavá. Zvládnete ho raz dva a klidně během toho můžete třeba sledovat svůj oblíbený pořad v televizi.
Suroviny na 4 porce:
1 cibule
3 mrkve
1/4 celeru
2 petržele
3 stroužky česneku
4 ks nového koření
12 kuliček pepře
lžíce másla
balení polévkových nudlí (nebo domácí)
sůl a pepř
Postup:
Do velkého hrnce vložte skelet, křídla a další odřezky z kuřete, dvě očištěné mrkve, celer a petržel, rozpůlenou neoloupanou cibuli a všechno koření. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, přisypte lžičku soli, přikryjte pokličkou a vše společně vařte doměkka. Vývar bude na plotně probublávat zhruba 1,5 - 2 hodiny.
Vývar si poté slijte do jiného hrnce, vyndejte skelety a křídla a oberte z nich všechno zbylé maso. Na pánvičce si na másle orestujte jednu na kostičky nakrájenou mrkev a společně s obraným masem a polévkovými nudlemi přidejte do vývaru. Na závěr ho dochuťte solí a pepřem dle libosti a už si jen pochutnejte.
NÁŠ TIP:
Navrch ho můžete dozdobit nasekanou petrželí a klidně ještě zpestřit přidáním rozšlehaného vejce.
Chcete si nákup ještě o něco ulehčit? Kupte si rovnou polévkovou zeleninovou bedýnku od našich farmářů, ve které najdete vše potřebné.
Na kuřecí vývar budete potřebovat:
Jaké další dobroty připravíte z jednoho kuřete?
Podívejte se také na další dva recepty, které jsme si pro vás připravili z jednoho kuřete. Pořizovat části kuřete jednotlivě vás totiž vyjde finančně víc, než když si ho koupíte celé a sami naporcujete. Vyzkoušejte vařit tak, že ani jeden kousek nepřijde vniveč a ušetřete nejen přírodě, ale i vaší peněžence.
Comments