hruska.png

Český bílý chřest s máslovou strouhankou

Za další chřestovou inspirací stojí blogerka Bára, kterou znáte spíš jako reBarbora's kitchen. Recept je velmi jednoduchý, rychlý a hlavně v něm chuť této sezónní zeleniny opravdu vynikne. Doporučujeme sáhnout především po bílém chřestu, ale rozhodně nic nezkazíte ani tím zeleným.

zdroj: reBarbora's kitchen

Náročnost: snadné

Čas: do 30 min

Počet porcí: 2-3


Suroviny:


Příprava chřestu:

Odkrojte dřevnaté konce chřestu - u mladého a čerstvého stačí odkrojit 1-2 cm. Dřevnatý konec snadno poznáte tak, že vám do něj při říznutí nůž zajede obtížněji. Bílý chřest je třeba celý důkladně oloupat, od hlavičky ke konci. Slupka totiž bývá hořká a má nepříjemná vlákna.


Tip: Odkrojené konce a oloupané slupky nevyhazujte, jsou skvělé na základní zeleninový vývar.