top of page
hruska.png

Jarní recept na krůtí rolky se špenátem

Ve spolupráci s farmou Česká krůta jsme pro vás připravili recept na vynikající krůtí rolky se špenátem. Jsou skvělou, lehkou a chutnou volnou nejen v období jara. Jako přílohu jsme zvolili vařené brambory. Rolky můžete samozřejmě naplnit vším, co máte rádi, náš recept chutná dobře i obohacený o plátek slaniny nebo kousek sýra.


Suroviny na 3-4 porce:

  • 500 g krůtích prsou vcelku

  • 1 větší cibule

  • 250 g špenátu (dle chuti i více)

  • 3 stroužky česneku

  • olivový olej

  • sůl a pepř, kmín

  • 1 kg brambor

  • čerstvá pažitka

  • kousek másla

  • mletá hořčice či grilovací koření

Postup:

Prso nakrájejte na hrubší plátky a dle potřeby rozklepejte a nechte chvíli v pokojové teplotě.


Mezitím si připravíte špenát - nejprve na oleji osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte špenát, krátce poduste a dochuťte solí, rozmačkaným česnekem a pepřem.


Plátky masa položte na podložku, vrchní stranu okořeňte dle chuti solí a pepřem – můžete přidat i mletou hořčici. Na takto připravené plátky rovnoměrně rozprostřete špenát, plátky srolujete a zajistěte párátkem. Z vrchu rolky jemně dochuťte pepřem, solí, můžete přidat i trochu grilovacího koření.


Na rozehřáté pečící pánvi rolky rovnoměrně zatáhněte ze všech stran a přemístěte do rozehřáté trouby.


Pečte cca 30 minut při teplotě 180 °C.


Než se rolky upečou uvařte si brambory. Brambory oloupejte, nakrájejte a vložte do vroucí vody, přidejte sůl a kmín. Při servírování posypejte nadrobno nakrájenou čerstvou pažitkou a přidejte plátek másla. Dobrou chuť!


Na krůtí rolky se špenátem budete potřebovat:




0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page