Ve spolupráci s farmou Česká krůta jsme pro vás připravili recept na vynikající krůtí rolky se špenátem. Jsou skvělou, lehkou a chutnou volnou nejen v období jara. Jako přílohu jsme zvolili vařené brambory. Rolky můžete samozřejmě naplnit vším, co máte rádi, náš recept chutná dobře i obohacený o plátek slaniny nebo kousek sýra.
Suroviny na 3-4 porce:
500 g krůtích prsou vcelku
1 větší cibule
250 g špenátu (dle chuti i více)
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl a pepř, kmín
1 kg brambor
čerstvá pažitka
kousek másla
mletá hořčice či grilovací koření
Postup:
Prso nakrájejte na hrubší plátky a dle potřeby rozklepejte a nechte chvíli v pokojové teplotě.
Mezitím si připravíte špenát - nejprve na oleji osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte špenát, krátce poduste a dochuťte solí, rozmačkaným česnekem a pepřem.
Plátky masa položte na podložku, vrchní stranu okořeňte dle chuti solí a pepřem – můžete přidat i mletou hořčici. Na takto připravené plátky rovnoměrně rozprostřete špenát, plátky srolujete a zajistěte párátkem. Z vrchu rolky jemně dochuťte pepřem, solí, můžete přidat i trochu grilovacího koření.
Na rozehřáté pečící pánvi rolky rovnoměrně zatáhněte ze všech stran a přemístěte do rozehřáté trouby.
Pečte cca 30 minut při teplotě 180 °C.
Než se rolky upečou uvařte si brambory. Brambory oloupejte, nakrájejte a vložte do vroucí vody, přidejte sůl a kmín. Při servírování posypejte nadrobno nakrájenou čerstvou pažitkou a přidejte plátek másla. Dobrou chuť!
Comments