„Rychle, něco k jídlu!“, volá tělo, ale hlava ne a ne myslet. To jsou ty chvíle, kdy přijde vhod jednoduchý a výživný sandwich. Ten Atreyův je dílem zakladatele Wild & Coco a potěší vegany, bezlepkáře (dáte-li si suroviny na bezlepkový chléb) a milovníky živé chuti našeho Fermento Pesta.
Za 10 minut budete mít jednu až dvě porce dobroty, recept je určen i pro začátečníky.
Suroviny na 1-2 porce:
4 lžíce Fermento Pesta od Wild & Coco
1 lžíce Black Tahini BIO od Wild & Coco
1 kus hrachového nebo čočkového tempehu BIO od Wild & Coco
1 kus oblíbeného chlebu
trochu olivového nebo kokosového oleje
Postup:
Začněte chlebem. Nechce jej rozpéct v troubě, dokud se celá domácnost nerozvoní.
Případně opečte libovolně velký krajíc z obou stran (v topinkovači nebo na pánvi) a vrhněte se na přípravu tempehu.
Hrachový nebo čočkový tempeh nakrájejte asi na 0,5 cm silné plátky.
Na pánvi rozpalte trochu kokosového či olivového oleje a tempeh opražte z obou stran. Na konci opékání přilejte sójovou omáčku a opět tempeh otočte, ať se v omáčce namarinuje a ztmavne.
Jakmile je tempeh opečený, namažte chlebe Fermento Pestem, přidejte tempeh a máte hotovo. Pokud chcete doplnit zdravý tuk a povýšit tuhle chuťovou fúzi na další úroveň, pokapejte si chléb zemitým Black Tahini!
Comments