top of page
hruska.png

Vánoce s Rybí zahradou: Sumeček s houbovým kubou

Houbovým kubou o Vánocích nikdy nepohrdneme. Jediné, co tomuhle jídlu chybí k dokonalosti, je porce bílkovin. To u Rybí zahrady vyřešili víc než elegantně a ke kroupám přiložili opečeného sumečka. Potvrzujeme, že kombinace je to víc než znamenitá!



Suroviny na 4 porce:




Postup:

Sušené houby zalijte litrem vody a přiveďte k varu. Nechte vařit na mírném ohni 10 minut, pak houby sceďte a vývar si schovejte. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na oleji, aby změkla. Přidejte prolisovaný česnek a minutu míchejte. Přidejte kroupy a zalijte houbovým vývarem.


Kroupy uvařte do měkka. Vývar by se měl zcela vyvařit. Pokud kroupy změknou a v hrnci vývar stále zbude, zvyšte krátce teplotu a nechte ho rychle vyvařit. Pokud by vám vývar naopak scházel, přidejte ke kroupám po trošce vodu, dokud se neuvaří. Jakmile jsou kroupy hotové, přidejte k nim houby, máslo a majoránku. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.


Sumečka nasolte z obou stran, stranu bez kůže potřete hořčicí a obalte v mouce. Předehřejte pánev, přidejte olej a polovinu másla. Rybu položte na rozpálenou pánev kůží dolů. Následně oheň stáhňte a pomalu opékejte cca 4 minuty. Rybu otočte a nechte dopéct další 1-2 minuty. Následně přesuňte na talíř a nechte pár minut odpočinout.


Jednotlivé porce ryby servírujte na svátečních talířích společně s houbovým kubou. K tomuto jídlu se skvěle hodí čerstvá petržel.




0 komentářů
jablko2.png
bottom of page