top of page
hruska.png
Obrázek autoraTereza

Tagliatelle s kuřecím masem, broskví a bazalkou podle Zásadně zdravě

Připravte si odlehčený recept jako dělaný pro letní dny. Čerstvé těstoviny doplňte o kuřecí maso a netradiční kombinaci s broskví, rajčátky, bazalkou a česnekem. Recept pro vás připravila Jája ze Zásadně zdravě a celý ho uvařila na pánvi od české značky Fabini. Na konci receptu najdete kód na slevu 200 Kč na nákup u Fabini.

Suroviny na 2 porce:

  • 300 g kuřecích prsou

  • 150 g čerstvých "nudlí" tagliatelle

  • 1 broskev

  • 10 cherry rajčátek

  • 3 stroužky česneku

  • hrst čerstvé bazalky

  • olivový olej (2 lžíce)

  • sůl, pepř


Postup:

1. Maso nakrájejte na stejně velké kousky (pokud jste měli čas, maso nasolte večer předem, bude křehčí a šťavnatější! Počítejte kolem 2% soli na hmotnost masa).


2. Uvařte si dostatek osolené vody na tagliatelle a uvařte je podle návodu. Čerstvé jsou zpravidla hotové opravdu za pár minut (3-4 minuty).


3. Na rozehřáté pánvi na troše olivového oleje (cca polovinu z celkového množství) orestujte nakrájenou broskev na kostičky, celá cherry rajčata a plochou nože rozbité česnekové stroužky. Zabere to asi 5 minut do voňava, než se celá rajčata rozbijou a pustí příliš šťávy, stejně tak jako broskev, která by měla zůstat částečně křupavá. Dejte bokem do mísy stranou.


4. Pak orestujte maso na druhé polovině tuku, do křupava, voňava a do zlatova. Podle velikosti to zabere cca 5-7 minut.


5. K masu pak vraťte směs rajčat a broskví s česnekem. Promíchejte společně, pak i s pastou, kterou nechte odkapat, dozdobte a dochuťte bazalkou, případně znovu dosolte a opepřete.


Přejeme dobrou chuť!



Kdo pro vás recept připravil?

Můj projekt, můj život, moje láska a radost. Zásadně zdravě je o jídle, o zdravém těle, o zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit. Prostě můj #dreamjob. Jsem kuchařka a výživová poradkyně v jednom. A protože výživáře nikdo nemá rád – lidi se jich buďto bojí, že jsou samý odříkání, anebo si myslí, že snědli všechnu moudrost světa a kalorický tabulky k tomu – říkám si nutriční gastronomka.​ „Nutriční gastronomie“ spojuje moje dvě vášně: vaření a rozumný zdravý životní styl. A když na to příjde, tak si z toho klidně můžete dělat legraci. Tak jako já. Že je dneska naprosto nezbytný, mít na vizitce nějakou tu děsně důležitou funkci.




0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page