top of page
hruska.png

Tagliatelle s kuřecím masem, broskví a bazalkou podle Zásadně zdravě

Obrázek autora: TerezaTereza

Připravte si odlehčený recept jako dělaný pro letní dny. Čerstvé těstoviny doplňte o kuřecí maso a netradiční kombinaci s broskví, rajčátky, bazalkou a česnekem. Recept pro vás připravila Jája ze Zásadně zdravě a celý ho uvařila na pánvi od české značky Fabini. Na konci receptu najdete kód na slevu 200 Kč na nákup u Fabini.

Suroviny na 2 porce:

  • 300 g kuřecích prsou

  • 150 g čerstvých "nudlí" tagliatelle

  • 1 broskev

  • 10 cherry rajčátek

  • 3 stroužky česneku

  • hrst čerstvé bazalky

  • olivový olej (2 lžíce)

  • sůl, pepř


Postup:

1. Maso nakrájejte na stejně velké kousky (pokud jste měli čas, maso nasolte večer předem, bude křehčí a šťavnatější! Počítejte kolem 2% soli na hmotnost masa).


2. Uvařte si dostatek osolené vody na tagliatelle a uvařte je podle návodu. Čerstvé jsou zpravidla hotové opravdu za pár minut (3-4 minuty).


3. Na rozehřáté pánvi na troše olivového oleje (cca polovinu z celkového množství) orestujte nakrájenou broskev na kostičky, celá cherry rajčata a plochou nože rozbité česnekové stroužky. Zabere to asi 5 minut do voňava, než se celá rajčata rozbijou a pustí příliš šťávy, stejně tak jako broskev, která by měla zůstat částečně křupavá. Dejte bokem do mísy stranou.


4. Pak orestujte maso na druhé polovině tuku, do křupava, voňava a do zlatova. Podle velikosti to zabere cca 5-7 minut.


5. K masu pak vraťte směs rajčat a broskví s česnekem. Promíchejte společně, pak i s pastou, kterou nechte odkapat, dozdobte a dochuťte bazalkou, případně znovu dosolte a opepřete.


Přejeme dobrou chuť!



Kdo pro vás recept připravil?

Můj projekt, můj život, moje láska a radost. Zásadně zdravě je o jídle, o zdravém těle, o zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit. Prostě můj #dreamjob. Jsem kuchařka a výživová poradkyně v jednom. A protože výživáře nikdo nemá rád – lidi se jich buďto bojí, že jsou samý odříkání, anebo si myslí, že snědli všechnu moudrost světa a kalorický tabulky k tomu – říkám si nutriční gastronomka.​ „Nutriční gastronomie“ spojuje moje dvě vášně: vaření a rozumný zdravý životní styl. A když na to příjde, tak si z toho klidně můžete dělat legraci. Tak jako já. Že je dneska naprosto nezbytný, mít na vizitce nějakou tu děsně důležitou funkci.



Slevu je možné využít do 31. 7. 2024 na www.fabini.cz

Comments


jablko2.png
bottom of page