top of page
hruska.png

Polévka z červené čočky s mrkví a curry

Červená čočka je jedna z nejvděčnějších luštěnin, protože ji není potřeba předem namáčet. A proto je ideální na přípravu rychlé a lehké večeře v podobě krémové polévky. Curry koření dodá polévce navíc pravý šmrnc a pokud k ní zakousnete kus dobrého chleba, nic nezkazíte.



Suroviny na 5 porcí:

  • 300 g červené čočky

  • 3 mrkve

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1,5 lžičky curry koření

  • 1,5 l vody

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • sůl

  • olej



Postup:

Cibuli nakrájejte nadrobno a ve vyšším hrnci ji na oleji opečte dozlatova. Mezitím si nakrájejte mrkev na kostky, přihoďte ji do hrnce a krátce opečte. Přidejte prolisovaný česnek, zasypejte curry kořením a vše krátce promíchejte.


Do hrnce vlijte litr a půl vody a vsypte čočku, kterou jste si dopředu propláchli. Vše přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 15-20 minut než čočka změkne. Nakonec polévku dochuťte citronovou šťávou a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.


NÁŠ TIP:

Polévku můžete dozdobit petrželí nebo microgreens a podávat s kusem čerstvého chleba.


Na čočkovou polévku budete potřebovat:



jablko2.png
bottom of page