top of page
hruska.png

Na zahřátí: Bramborový krém s opečenou klobásou

O slovo se pomalu hlásí zimní teploty a v takovou chvíli se málo co vyrovná talíři horké polévky. Na zahřátí pro vás máme skvělou alternativu bramboračky - bramborový krém. Je jemnější, rychle hotový a ani k němu nepotřebujete hříbky.

Ingredience na 4 porce:

Polévka:

400 g brambor

2 lžíce másla

kousek celeru a petržele

100 ml smetany


Na dozdobení:

2 plátky (toustového) chleba na krutony


Postup:

Brambory a kořenovou zeleninu oloupejte. Brambory zatím dejte stranou a kořenovou zeleninu restujte několik minut na kousku másla. Poté k ní přidejte pokrájenou cibuli a společně duste, dokud cibule nezesklovatí. Zeleninu zalijte litrem vody, počkejte až začne vřít, přidejte brambory, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku a nechejte 10 minut vařit.


Mezitím nakrájejte chleba na kousky a na pánvi jej opečte na zbytku másla dozlatova. Stejně tak opečte pokrájenou klobásu a dejte stranou. Na klobásu už žádný tuk používat nemusíte. Vypeče se ho z ní dostatek a klobása se nebude v průběhu připalovat.


Až se brambory uvaří, odeberte jednu naběračku brambor a zeleniny a dejte ji stranou. Zbytek polévky rozmixujte tyčovým mixérem. Nyní můžete vrátit odebranou zeleninu a brambory a případně polévku dosolit, pokud je ještě třeba. Přidejte smetanu a nechte ještě 5 minut prohřívat.


Servírujte ozdobené krutony, opečenou klobásou a petrželkou.

jablko2.png
bottom of page