top of page
hruska.png

Na zahřátí: Zeleninové kari s kokosovým mlékem a tofu od Živiny

Pojďte se zahřát touto vegetariánskou dobrotou. Tradiční recept, který jsme si pro vás připravili, kombinuje kari pastu a tofu od Živiny, kokosové mléko a čerstvou zeleninu. Spojením kokosového mléka a kari pasty vzniká dokonale vyvážený, lehce pikantní a krémový pokrm, který roztančí vaše chuťové pohárky. Vychutnejte si ho jako polévku, nebo přidejte třeba rýži.

Suroviny na 4 porce:

Postup:

  1. Příprava tofu: Tofu osušte ubrouskem a nakrájejte na kostky. Na pánvi rozpalte lžíci oleje a osmahněte tofu dozlatova. Poté vyjměte z pánve a odložte na papírový ubrousek, aby se zbavilo přebytečného oleje.

  2. Příprava omáčky: Ve stejné rozpálené pánvi přidejte druhou lžíci oleje a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nebudou měkké a vonné. Stáhněte plamen na půlku a přidejte kari pastu a promíchejte.

  3. Přidání zeleniny: Do omáčky přidejte nakrájenou papriku, brokolici, mrkev a cuketu. Restujte zeleninu několik minut, dokud změkne.

  4. Přidání kokosového mléka: Přilijte kokosové mléko do hrnce s omáčkou a zeleninou. Zamíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 10-15 minut, dokud zelenina nezměkne.

  5. Dokončení: Vraťte osmažené tofu zpět do omáčky. Přidejte cukr, sůl a pepř podle své chuti. Vařte dalších 5 minut, aby se tofu ohřálo.

  6. Podávání: Podávejte kari s vařenou rýží nebo s rýžovými nudlemi. Ozdobte čerstvým koriandrem či petrželí.

Tímto rychlým receptem připravíte lahodné zeleninové kari, které potěší jak vás, tak i vaše hosty. Je plné exotických chutí a výborných kombinací zeleniny, kari pasty a kokosového mléka. A hlavně vás zahřeje na těle i duchu. Dobrou chuť!

jablko2.png
bottom of page