top of page
hruska.png
Obrázek autoraPája a Verča

Grilovací seriál: Pstruh s čerstvými bylinkami a citronem

S rybami se to má velmi prostě. Jejich chuť je sama o sobě tak lahodná, že nepotřebují příliš k tomu, aby byly na grilu dokonalé. Stačí jen pár čerstvých bylinek, trocha citronu a lahůdka je na světě. Pstruh je toho jasným důkazem! Tak pojďte vyzkoušet tento jednoduchý a lahodný recept na gril, který zvládnete raz dva.

Počet porcí: 4


Suroviny:

Postup:

Pstruhy si opláchneme, osušíme a ze všech vnějších i vnitřních stran osolíme. Dovnitř ryb pak vložíme čerstvé bylinky, plátky citronu a lehce zakapeme olivovým olejem.


Ryby grilujeme na středně rozpáleném grilu z každé strany přibližně 10 minut - záleží na velikosti ryby. Ryba by se při otáčení měla i se šupinami lehce oddělit, neodtrhávejte ji, protože by se rozpadala.


Hotovou rybu servírujte s grilovanou zeleninou a čerstvým pečivem.


Při přípravě se neobejdete bez:


Kdo pro vás píše?


Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?


Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Na podzim roku 2020 jsme vydaly Velkou svačinkovou bichli - kuchařku se 190 recepty na skvělou sváču do školy i do práce. Ta by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšné crowdfundingové kampaně. Za první rok se kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.


Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.


Velká bichle plná svačinek!

Velkou svačinkovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby svačiny byly pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S touhle kuchařkou už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)

0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page