top of page
hruska.png

Zvěřinové lasagne

Zvěřinové lasagne jsou geniální způsob, jak upotřebit zbylou pečeni. I díky tomu se jedná o recept s velmi rychlou přípravou. Co se týče přesného druhu masa, záleží jen na vašich preferencích - lasagne jsou skvělé s jelením, dančím i srnčím masem.



Počet porcí: 4


Suroviny na lasagne:

  • 400-500 g upečené zvěřiny

  • 330-350 g čerstvých lasagní

  • 125 g nastrouhaného sýru

  • 150 g mozzarelly

  • 1 červená nebo žlutá paprika

  • 150 g slaniny

  • 2 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 20 g másla nebo ghí

  • 250 ml smetany ke šlehání

  • 250 ml zakysané smetany

  • čerstvé bylinky - petrželka, tymián

  • špetka muškátového oříšku

  • sůl, pepř

Postup na lasagne:

Troubu dejte rozehřát na 220 °C. Upečenou zvěřinu a papriku nakrájejte na nudličky, slaninu na kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejte máslo a cibuli a na něm nechte zesklovatět. Přidejte nakrájenou slaninu, orestujte do zlatova a chvíli před koncem přidejte nasekaný česnek.


Petrželku nasekejte nadrobno, lžíci nechte stranou a zbytek smíchejte se smetanou ke šlehání a zakysanou smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směs přilijeme na pánev k cibuli a slanině. Přidejte papriku a krátce společně povařte na nízkou teplotu - stačí jen pár minut, aby se chutě prolnuly.


Připravte si pekáč a začněte vrstvit - nejdřív lasagne, pak maso, to zalijte omáčkou, zasypte strouhaným sýrem a tak dokola. Až dovrstvíte všechny suroviny, položte na ně na plátky nakrájenou mozzarellu. Pečte v předem vyhřáté troubě cca 30 minut, dokud není povrch krásně zlatavý. Podávejte posypané petrželkou.


Na zvěřinové lasagne budete potřebovat:


jablko2.png
bottom of page