Zvěřinové lasagne jsou geniální způsob, jak upotřebit zbylou pečeni. I díky tomu se jedná o recept s velmi rychlou přípravou. Co se týče přesného druhu masa, záleží jen na vašich preferencích - lasagne jsou skvělé s jelením, dančím i srnčím masem.
Počet porcí: 4
Suroviny na lasagne:
400-500 g upečené zvěřiny
330-350 g čerstvých lasagní
125 g nastrouhaného sýru
150 g mozzarelly
1 červená nebo žlutá paprika
150 g slaniny
2 cibule
1 stroužek česneku
20 g másla nebo ghí
250 ml smetany ke šlehání
250 ml zakysané smetany
čerstvé bylinky - petrželka, tymián
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
Postup na lasagne:
Troubu dejte rozehřát na 220 °C. Upečenou zvěřinu a papriku nakrájejte na nudličky, slaninu na kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejte máslo a cibuli a na něm nechte zesklovatět. Přidejte nakrájenou slaninu, orestujte do zlatova a chvíli před koncem přidejte nasekaný česnek.
Petrželku nasekejte nadrobno, lžíci nechte stranou a zbytek smíchejte se smetanou ke šlehání a zakysanou smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směs přilijeme na pánev k cibuli a slanině. Přidejte papriku a krátce společně povařte na nízkou teplotu - stačí jen pár minut, aby se chutě prolnuly.
Připravte si pekáč a začněte vrstvit - nejdřív lasagne, pak maso, to zalijte omáčkou, zasypte strouhaným sýrem a tak dokola. Až dovrstvíte všechny suroviny, položte na ně na plátky nakrájenou mozzarellu. Pečte v předem vyhřáté troubě cca 30 minut, dokud není povrch krásně zlatavý. Podávejte posypané petrželkou.
Comments