top of page
hruska.png

Zapečené těstoviny s kapustou a klobásou

Víme, jak dostat na rodinný stůl více zeleniny! Stačí ji spojit s těmi nejoblíbenějšími surovinami v podobě těstovin, sýru a uzenin. V takové podobě se budou strávníci oblizovat i po kapustě :-) Jako důkaz jsme pro vás připravili recept na zapečené těstoviny s kapustou a klobásou, u nichž vyjde jedna porce dokonce jen na zhruba 49 korun.



Suroviny na 4 porce:

Postup:

Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte na oleji. Klobásu zbavte střívka, nakrájejte nadrobno a přidejte k cibuli. Společně opékejte ještě 2-3 minuty. Mezitím si dejte vařit těstoviny.


Dejte předehřívat troubu na 180 °C. Vmíchejte kapustu nakrájenou na nudličky, zalijte ji vroucím vývarem a duste pod pokličkou dokud kapusta nezměkne - to by nemělo trvat déle než několik minut. V takovou chvíli by měl být vývar z většiny vyvařený.


K podušené kapustě přidejte uvařené těstoviny, většinu nahrubo nastrouhaného sýru, sůl, pepř a dobře promíchejte. Směs přendejte do zapékací mísy vymazané máslem. Posypte ji zbytkem strouhaného sýru a dejte péct do zlatova na cca 25 minut.

NÁŠ TIP:

Pokud nemáte předem uvařený zeleninový vývar, doporučujeme mít ve spíži připravenou Bujónku. Že nevíte, co je Bujónka? Jedná se o bujón, který se od těch klasických liší nejen svou konzistencí, ale hlavně složením. Je vyroben pouze z čerstvých surovin, jako je zelenina, bylinky, koření, mořská sůl a například maso, houby, nebo ryby. Z jedné malé skleničky připravíte 4-5 litrů polévky, což ušetří spoustu času a surovin v kuchyni.



Jak jsme počítali cenu za porci?


Cenu za porci jsme vypočítali z hlavních surovin, které jsme pro přípravu receptu museli přímo objednat. Spolu s nimi jsme ještě v malé míře využili několik drobností ze spíže, které jsme při výpočtu ceny za porci nezohledňovali. Vždy se jedná pouze o takové potraviny, které jsou v českých domácnostech běžně k dispozici, jako je například česnek, vybrané druhy koření, olej apod.


Pro přípravu receptu jsme objednali:

  • Scuklobásu bez dusitanové soli - využita pouze jedna nožička, 95 Kč

  • 400gramové balení pšeničných celozrnných těstovin od Probio, 47 Kč

  • 750gramová hlávka IPZ kapusty od Zeleninových bedýnek, 69 Kč

  • 200gramový bloček sýru typu gouda z moravské sýrárny ROLS, 65 Kč

Ze spíže jsme využili:

Recept jsme se snažili naplánovat tak, abychom zužitkovali všechny objednané suroviny. Přesto nám část potravin zbyla a můžete je využít na jiné recepty. Z toho důvodu jsme částku za nevyužitou část surovin odečetli z výsledné ceny za porci.


Vypsané ceny odpovídají cenám potravin v době sepsání receptu. V průběhu času se ceny za tyto suroviny mohou měnit.

jablko2.png
bottom of page