Přivítejte jaro svěžími recepty z lokálních surovin! Nesmrtelené vajíčkové pomazánce to jde spolu s žervé a bílým jogurtem od BioVavřince perfektně dohromady. A když ji navíc doplníte o špetku zlatavé kurkumy, je to snídaně jedna radost.
Suroviny:
4 ks vajec
150 g žervé BioVavřinec
lžíce majonézy
jedna jarní cibulka
špetka kurkumy
lžička olivového oleje
sůl
pepř
chléb podle chuti
Postup:
Vejce uvařte natvrdo - vložte je do vroucí vody a nechte je v ní 9 minut. Pokud dáváte vařit vejce právě vyndaná z ledničky, nechte je tam o minutu déle. Po uvaření nechte vajíčka chvíli odpočívat ve studené vodě, aby šla dobře loupat.
Mezitím si krajíce chleba potřete kapkou olivového oleje a dejte je opéct do trouby. Uvařená a vychladlá vajíčka oloupejte, nakrájejte nadrobno a přendejte do větší misky. Nadrobno pokrájejte i jarní cibulku a spolu s žervé, jogurtem a majonézou ji přidejte k vejcím. Dochutíme solí, pepřem a špetkou kurkumy a dobře promíchejte.
Podávejte na opečeném chlebu. Výsledek můžete ozdobit pažitkou nebo jinou obílenou bylinkou.
Comments