hruska.png

Vajíčková pomazánka s kurkumou podle BioVavřince

Přivítejte jaro svěžími recepty z lokálních surovin! Nesmrtelené vajíčkové pomazánce to jde spolu s žervé a bílým jogurtem od BioVavřince perfektně dohromady. A když ji navíc doplníte o špetku zlatavé kurkumy, je to snídaně jedna radost.


Zdroj: BioVavřinec

Suroviny:

Postup:

Vejce uvařte natvrdo - vložte je do vroucí vody a nechte je v ní 9 minut. Pokud dáváte vařit vejce právě vyndaná z ledničky, nechte je tam o minutu déle. Po uvaření nechte vajíčka chvíli odpočívat ve studené vodě, aby šla dobře loupat.


Mezitím si krajíce chleba potřete kapkou olivového oleje a dejte je opéct do trouby. Uvařená a vychladlá vajíčka oloupejte, nakrájejte nadrobno a přendejte do větší misky. Nadrobno pokrájejte i jarní cibulku a spolu s žervé, jogurtem a majonézou ji přidejte k vejcím. Dochutíme solí, pepřem a špetkou kurkumy a dobře promíchejte.


Podávejte na opečeném chlebu. Výsledek můžete ozdobit pažitkou nebo jinou obílenou bylinkou.


Na pomazánku budete potřebovat:



jablko2.png