top of page
hruska.png

Tortilla plněná masem a kvašenou zeleninou

Tortilla plněná kvašenou zeleninou je skvělá jak za studena, tak pěkně opečená na grilu. Sáhli jsme po pickles s řepou z rodinné manufaktury Kvash a upřímně - byla to neskutečná lahůdka! V tomto receptu navíc krásně zužitkujete zbytky pečeně z předchozího dne. A kdyby vám doma žádné maso nepřebývalo, můžete sáhnout po kvalitní šunce.


Recept vznikl ve spolupráci Scuk.cz a rodinné manufaktury Kvash s autorkami Velké svačinkové a obědové bichle

Počet porcí: 4


Suroviny:

Postup:

Ještě než začnete balit tortillu, připravte si velmi jednoduchý jogurtovo-majonézový dip. V misce smíchejte jogurt, majonézu, nasekané bylinky a prolisovaný stroužek česneku.


Na střed tortilly dejte plátek sýru a na něj natrhané či nakrájené kousky pečeně nebo šunku. Maso potřete jogurtovo-majonézovou směsí a přidejte kvašenou zeleninu. Doporučujeme ji nejdřív nechat trochu odkapat přes cedník, aby tortillu nerozmočila. A to vše dozdobte rukolou, která jídlu dodá příjemnou štiplavost.


Horní a dolní kraj tortilly přehněte dovnitř a celou tortillu zarolujte. Výborně chutná čerstvá, popřípadě ji klidně dejte rozpéct do trouby nebo na gril. Dobrou chuť!



Kdo pro vás píše?


Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?

Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Postupně jsme vydaly Velkou svačinkovou a obědovou bichli - dvě kuchařky se 190 recepty na dobroty do školy i do práce. Ty by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšných crowdfundingových kampaní. Za první rok se jen svačinkové kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.


Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.



Velká bichle plná svačinek i obědů!


Velkou svačinkovou a obědovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby bylo každé jídlo pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S těmito kuchařkami už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)

Comments


jablko2.png
bottom of page