Hledáte ideální recept na podzimní sychravé počasí? Náš recept na zapečené těstoviny je přesně to, co na prohřátí a pro pocit plného břicha potřebujete. Kombinaci vašich oblíbených těstovin, zeleninové omáčky z cukety, dýně a rajčat s Veggie kuličkami Garden Gourmet a sýrem si zamilujete!
Suroviny na 2 porce:
200 g (1 balení) Garden Gourmet Veggie kuličky
400 g dýně
150 g cukety
1 cibule
1 stroužek česneku
1 velké rajče
1-2 lžíce olivového oleje
200 g těstovin
1⁄2 BIO citronu
2 větvičky čerstvého tymiánu
125 g strouhaného veganského nebo klasického sýra
špetka soli
špetka černého pepře
Postup:
Celou dýni nakrájíme na kostky a polovinu uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
Také cuketu a rajčata nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno.
Odstraníme lístky tymiánu z větviček a jemně je pokrájíme.
Těstoviny uvaříme podle pokynů na obalu. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Nakrájenou cibuli, česnek, tymián, zbývající dýni a cuketu osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 10 minut.
Na vrch směsi nastrouháme citronovou kůru z 1/2 citronu. Přidáme rajčatovou pastu nebo kečup a nakrájená rajčata. Chvíli restujeme a dochutíme solí a pepřem.
Uvařenou dýni rozmixujeme do hladké pasty a přimícháme k dušené zelenině. Nyní přidáme uvařené těstoviny. V případě potřeby zředíme směs trochou vody.
V pánvi rozpálíme olivový olej a připravíme Garden Gourmet kuličky podle návodu na obalu. Těstovinovou směs přendáme do zapékací mísy a rozdělíme na ní připravené kuličky. Posypeme veganským nebo klasickým sýrem a necháme asi 5 minut zapéct v troubě. Pak už stačí jen hotové těstoviny s krásně křupavou sýrovou krustou naservírovat a vychutnat si jejich jedinečnou chuť.
Comments