top of page
hruska.png
Obrázek autoraTým Scuk.cz

Teriyaki udon nudle jako od šéfkuchaře

Uvařit si doma asijské jídlo není jen tak. Základem je vždy dobrá omáčka, jejíž příprava dá ale zabrat. Proto v Živině ve spolupráci se Štěpánem Návratem, majitelem restaurace Pru58 a Café Buddha, připravili různé asijské omáčky za vás. Jídlo jako z restaurace si tak uděláte doma za pár minut a za třetinu ceny. Základem je Teriyaki omáčka. Není to nic jednoduchého, ale v Přerově jsme Teriyaki omáčku uvařili už za vás.




Suroviny na 2 porce:

  • 400 g předvařených udon nudlí

  • Teriyaki omáčku (1/2 skleničky pro výraznější chuť, 1/3 skleničky pro míň výraznou chuť, třeba když vaříte pro děti)

  • 200 g tofu (nebo maso: kuřecí, kachní, hovězí...)

  • Zeleninu, co lednice dala (např. mrkev, pórek, červená cibule, výhonky nebo klíčky, paprika)



Postup:


Na plně rozpálené pánvi na nearomatickém oleji (použijeme slunečnicový nebo řepkový) orestujte tofu (nebo jakékoliv maso: kuřecí, kachní, hovězí) tak, aby bylo orestované, ale vevnitř ještě syrové či medium. Během přidávání dalších ingrediencí se tofu dostatečně ještě provaří. Poté přidáme předvařené udon nudle a zarestujeme je. Po minutě restování začneme přidávat jednotlivou zeleninu nakrájenou na 1-2 cm kousky. Dáváme po hrsti od každé. Pórek, mrkev, červená cibule, výhonky, paprika a další zeleninu, co lednice nebo sezóna dala.


Ještě před omáčkou přilejeme 1 dcl vody a pak teprve Teriyaki omáčku. Přidáváme cca 1/3 -1/2 skleničky dle toho, jak výraznou chuť udon nudlí požadujete. Za občasného míchání necháme nudle se zeleninou v Teriyaki omáčce povařit. Kdo je omáčkový, nandavá udon nudle dříve, případně je necháme ještě chvíli zredukovat, pokud to máte rádi mazlavější.


Uběhlo sotva 15 minut a jde se servírovat. Teriyaki udon nudle zasypejte opraženým sezamem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou nebo výhonky.


NÁŠ TIP:

Čerstvé udon nudle nechte projít minutku, dvě varem v osolené vodě. Poté vodu slijte a nudle přidejte dle receptu. Zajistíte tak, že vám nudle nezůstanou uvnitř příliš tuhé a ani se nepřevaří.


Na Teriyaki udon nudle budete potřebovat:






0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page