Ve spolupráci s farmou Česká krůta jsme pro vás připravili recept na vynikající pečené krůtí paličky se špenátem. Paličky jsou šťavnaté, maso z nich měkoučké a podávat je můžete s oblíbenou přílohou, ať jsou to třeba bramborové knedlíky nebo noky, pečené brambory nebo třeba jen řemeslný čerstvý chléb.
Suroviny na cca 4 porce:
cca 1 kg krůtí spodní stehno - palička
2-3 větší cibule
5-6 stroužků česneku
olivový olej
pepř, sůl
grilovací koření
400-500 g špenátu
Postup:
Stehno si před pečením nechte chvíli v teple, osolte a okořeňte dle chuti - pepřem, grilovacím kořením nebo bylinkami.
Do pekáče dejte trochu oleje, nakrájejte cibuli na větší kolečka a 2-3 stroužky česneku rozkrojíme napůl. Podlijte a přiklopte víkem nebo překryjte alobalem.
Troubu nastavte na 240 °C (horní i spodní ohřev) a půl hodiny pečte. Teplotu pak stáhněte na 180 °C a pečte další 2 hodiny, nezapomeňte kontrolovat a podlévat. Na posledních 20 minut odkryjte, aby se vytvořila krásná ‚‚kůrka".
Podávejte s dušeným špenátem na česneku a cibulce a bramborovým knedlíkem nebo jinou oblíbenou přílohou.
NÁŠ TIP: Před servírováním nezapomeňte polít výpekem. Krůtího tuku se nemusíte vůbec bát. Má nízký stupeň tání, patří k nejzdravějším živočišným tukům vůbec a pokud maso pochází z dobrého chovu, obsahuje jen zdraví prospěšné minerály a vitamíny.
Comments