top of page
hruska.png

Vánoce s Rybí zahradou: Bliny s uzeným jeseterem

Bliny budou mezi všemi tradičními vánočními chody rozhodně vyčnívat. Jestli si rádi dopřejete něco neobvyklého, padnou vám tyhle malé lívanečky přesně do ruky :-) Při přípravě sáhněte nejlépe po uzeném jeseterovi, vedle ale nešlápnete ani s uzeným sumečkem.


Recept vznikl ve spolupráci Scuk.cz a Rybí zahrady

Suroviny na 2 porce:




Postup:

Nejprve si připravte bliny: Do vlažného mléka přidejte droždí, cukr a promíchejte. Přidejte sůl, mouku a žloutek oddělený od bílku. ze směsi vypracujete hladké těsto, do kterého nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z odloženého bílku.


Necháme na teplém místě kynout a odpočívat cca 15-20 minut, poté těsto ještě jednou promíchejte. Rozpalte si pánev lehce potřenou olejem a postupně na ní smažte malé lívanečky - zhruba takové velikosti, jako když spojíte palec a ukazováček.


Po vychladnutí bliny ozdobte krémovým sýrem, kousky uzeného jesetera a posypte bylinkami. A voilá luxusní předkrm máte na stole.





Comments


jablko2.png
bottom of page