Nic se nevyrovná domácím buchtám. A pak to čekání kdy to konečně vychladne! Jestli si chcete oživit vzpomínky na dětství, pojďte se s námi dát do pečení kynutých tvarohových buchet.
Ingredience na 12 buchet:
Na těsto:
42 g droždí (jedna kostka)
400 g hladké mouky
50 g krupicového cukru
špetka soli
Na náplň:
1 vaječný žloutek
50 g moučkového cukru
Postup:
Mouku nasypte do zadělávací mísy a na vrchu udělejte důlek. Do důlku vlijte vlažné mléko, vsypte cukr a rozdrobte celou kostičku droždí. Mísu dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek. Přidejte ostatní přísady a zpracujte je na hladké těsto. Mísu i s bochánkem těsta přikryjte utěrkou a nechte zhruba hodinu kynout.
Mezitím si připravte náplň. Tvaroh pečlivě utřete se žloutky a cukrem. Vykynuté těsto dejte na vál a vytvořte váleček, který rovnoměrně rozdělte na 12 dílků. Můžete těsto před krájením i zvážit a poté celkovou váhu vydělit 12, abyste dostali přesnou hmotnost jednotlivých dílků a pak těsto rozdělit podle toho.
Z každého kousku těsta vypracujte placku, dávejte si pozor, aby uprostřed nebyla moc tenká, těsto by se při plnění mohlo potrhat, což na chuti ale nijak neubírá :-) Na každou placku dejte lžíci tvarohu a ten do těsta zabalte. Hotové „balíčky“ dávejte do vymazaného pekáče jeden vedle druhého a spojem dolů.
Pečte v troubě při cca 180 ºC do zlatova, může to trvat 20–30 minut.
Comments