top of page
hruska.png

Dýňové muffiny nebo medvídci á la brumíci

Měkkým, nadýchaným muffinům odoláváme jen stěží. Tento recept nás ale baví o to víc, že z něj můžete upéct i medvídky á la brumíky. A na konci receptu pro vás máme i tip na finální dozdobení a plnění :-)



Suroviny cca 30 muffinů nebo medvídků á la brumíků:

  • 2 hrnky polohrubé mouky

  • 2 vejce od šťastných slepiček

  • 1/2 hrnku oleje (nejlépe řepkového)

  • 1 hrnek mléka

  • 1/2 hrnku cukru

  • 1/2 pytlíku prášku do pečiva

  • 250 g pyré z pečené dýně (nejlépe hokkaidó)

  • 50 g nasekaných pekanových ořechů

  • 1 lžíce citronové kůry

  • lžička vanilkového extraktu (nemusí být)




Postup:

V jedné misce smíchejte všechny suché suroviny, v druhé všechny mokré. Suchou směs postupně vmíchávejte k mokré až vznikne jednolité těsto. Připravte si formičky na brumíky, muffiny či minibábovičky, vymažte je máslem či jiných tukem, vysypejte moukou a rozlijte do nich těsto. Formičky neplňte až po okraj, těsto při pečení vyběhne a mohlo by z formičky utéct. Ideálně nechte cca 1,5 cm prostor. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut.

NÁŠ TIP:

Jestliže budete péct muffiny či minibábovičky, můžete je dozdobit vyšlehaným krémem z ricotty a ovocem nebo čokoládovými pecičkami.


Pokud se pustíte do medvídků á la brumíků, naplňte je po upečení lískooříškovým krémem. Celkem by vám měly stačit dvě lžíce a nejlépe to půjde plastovou stříkačkou nebo cukrářským sáčkem s tenkou hubičkou. Krémem můžete naplnit i upečené muffiny.


Na pečení budete potřebovat:


0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page