top of page
hruska.png

Rychlé plněné papriky s ovčí brynzou podle Míši a Moniky z Eat Your Fears

Opět nastala sezóna ovčího a kozího mléka, což bychom měli pořádně oslavit! Jak jinak než nějakým dobrým receptem :-) Tentokrát vám přinášíme jeden, který je plný brynzy z ovčího mléka a jeho příprava je velice snadná. Ideální na rychlou večeři či svačinu.

Zdroj: Eat Your Fears

Plněné papriky ovčí brynzou

Ingredience na plněné papriky:

Postup:

Brynzu rozmíchejte spolu se dvěma vejci. Přidejte nakrájenou uzenou slaninu, prolisovaný česnek a lžičku olivového oleje. Směs není třeba solit, protože brynza je už slaná dostatečně.


Papriky omyjte, rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Půlky paprik naplňte brynzovou směsí, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.


TIP: Ovčí brynzu můžete nahradit i brynzou z kozího mléka.


Kdo pro vás recept napsal?

Naše jména jsou Monika a Míša. Jsme dvě kamarádky, ale také spolužačky, poznaly jsme se při studiu nutriční terapie na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kde nyní pokračujeme v magisterském studiu.


Spojila nás láska k jídlu, ke sportu a celkově udržitelnému zdravému životnímu stylu. Před pár lety jsme založily projekt Eat your fears, fungující převážně na instagramu @eat_your_fears. Snažíme se šířit myšlenku o důležitosti kvalitní stravy a také edukujeme o diabetu. Zastáváme to, že jídlo má nejen chutnat, ale i být našemu tělu ku prospěchu a snažíme se Vám přinášet recepty, které dokazují, že tyto dva požadavky rozhodně jde spojit!


Eat Your Fears mají kuchařku!

Monika s Míšou nedávno vydaly i vlastní kuchařku, mrkněte na jejich e-shop, kde ji můžete pořídit. Kniha obsahuje kromě 70 receptů i teoretickou část, kde najdete hodnotné informace o jídle, vitamínech, minerálech i diabetes.


Recepty mají dokonce i přehledná označení, zda jsou bez masa, lepku, laktózy nebo zda jsou low carb.

0 komentářů
jablko2.png
bottom of page