top of page

Sezónně v srpnu: Rychlé plněné papriky s ovčí brynzou

Dostáváme se do druhé poloviny léta a možná už vás nebaví pořád grilovat. Na druhou stranu právě vrcholí sezóna paprik, tak toho pojďme využít a připravit si další sezónní recept :-) Tentokrát vám přinášíme jeden, který je plný brynzy z ovčího mléka a jeho příprava je velice snadná. Ideální na rychlou letní večeři či svačinu. Ze všech surovin připravíte jídlo pro dva a porce vás vyjde na cca 102 korun.

ree


Suroviny na plněné papriky:

Postup:

(časová náročnost do 35 minut)

Brynzu rozmíchejte spolu se dvěma vejci. Přidejte nakrájenou uzenou slaninu, prolisovaný česnek a lžičku olivového oleje. Směs není třeba solit, protože brynza je už slaná dostatečně.


Papriky omyjte, rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Půlky paprik naplňte brynzovou směsí, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.


NÁŠ TIP:

Ovčí brynzu můžete nahradit i brynzou z kozího mléka.


ree


Jak jsme počítali cenu za porci?


Cenu za porci jsme vypočítali z hlavních surovin, které jsme pro přípravu receptu museli přímo objednat. Spolu s nimi jsme ještě v malé míře využili několik drobností ze spíže, které jsme při výpočtu ceny za porci nezohledňovali. Vždy se jedná pouze o takové potraviny, které jsou v českých domácnostech běžně k dispozici, jako je například cibule, česnek, vybrané druhy koření, olej apod.


Recept jsme se snažili naplánovat tak, abychom zužitkovali všechny objednané suroviny. Přesto nám část potravin zbyla a můžete je využít na jiné recepty. Z toho důvodu jsme částku za nevyužitou část surovin odečetli z výsledné ceny za porci.


Vypsané ceny odpovídají cenám potravin v době sepsání receptu. V průběhu času se ceny za tyto suroviny mohou měnit.


Kdo pro vás recept napsal?

ree

Naše jména jsou Monika a Míša. Jsme dvě kamarádky, ale také spolužačky, poznaly jsme se při studiu nutriční terapie na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kde nyní pokračujeme v magisterském studiu.


Spojila nás láska k jídlu, ke sportu a celkově udržitelnému zdravému životnímu stylu. Před pár lety jsme založily projekt Eat your fears, fungující převážně na instagramu @eat_your_fears. Snažíme se šířit myšlenku o důležitosti kvalitní stravy a také edukujeme o diabetu. Zastáváme to, že jídlo má nejen chutnat, ale i být našemu tělu ku prospěchu a snažíme se Vám přinášet recepty, které dokazují, že tyto dva požadavky rozhodně jde spojit!


Eat Your Fears mají kuchařku!

ree

Monika s Míšou nedávno vydaly i vlastní kuchařku, mrkněte na jejich e-shop, kde ji můžete pořídit. Kniha obsahuje kromě 70 receptů i teoretickou část, kde najdete hodnotné informace o jídle, vitamínech, minerálech i diabetes.


Recepty mají dokonce i přehledná označení, zda jsou bez masa, lepku, laktózy nebo zda jsou low carb.

Comments


bottom of page