top of page
hruska.png

Kefírové lívance s borůvkami

Lívance z kynutého těsta zaberou nějaký čas na přípravu. Co když vás ale o víkendu popadne chuť na sladkou snídani? Udělejte tyhle jednoduché kefírové lívance! Stačí mít v lednici oblíbený kefír a zakysanku - a spolu s borůvkami nebo karamelem vykouzlíte úsměv na tváři celé rodině :-)


Kefírové lívance

Na cca 30 lívanečků budete potřebovat: Na těsto:

Na hotové lívance:

Postup:

Připravte si hlubší mísu a pánev nebo lívanečník. Nachystejte si na stůl nebo linku tuk na smažení a také všechno, s čím budete lívance podávat. Vajíčka a kefír smíchejte v míse. Mixér nepotřebujete, vystačíte si s ruční prací. Vmíchejte mouku, osolte a případně doslaďte, ale cukr není potřeba. Pokud chcete použít jedlou sodu, přisypte do těsta jednu lžičku. Na pánvi rozehřejte tuk. Pro otestování správné teploty stačí na pánev kápnout kapku těsta - když hned začne syčet a prskat, můžete se vrhnout na smažení.

Konzistence těsta na lívance by měla být hustší než na palačinky, zkuste lžící vytvořit první placičku a případně do těsta přidejte mouku. Na jednu placku bude stačit vrchovatá lžíce těsta, ale velikost necháváme na vás. Jakmile se na lívanci začnou dělat bublinky, otočte ho. Lívance smažte dozlatova. Ještě teplé placičky servírujte se smetanou či jogurtem a dolaďte borůvkami nebo karamelem. Nebo klidně obojím! Dobrou chuť :-)


Může se vám hodit:


jablko2.png
bottom of page