hruska.png

Domácí okurková limonáda s mátou

Jestli zvládne nějaká limonáda pořádně osvěžit, je to ta okurková. Zejména pokud si ji vyrobíte doma z čerstvých salátových okurek. Ty stačí doplnit jen o citronovou šťávu, hrst máty a máte téměř hotovo.



Suroviny na 4 litry limonády:

Postup:

Okurku opláchněte a oloupejte. Nakrájejte je na menší kousky a důkladně rozmixujte v mixéru. K rozmixovaným okurkám přidejte šťávu z citronů, hrst máty, med, špetku soli a znovu mixujte tak dlouho, dokud nevznikne kaše. Okurkovou směs ještě přeceďte přes cedník a můžete rovnou zalít vodou, doplnit o led a podávat. Limonádu ozdobte lístky máty a tenkými plátky okurky.


V lednici vám okurkový základ na limonádu vydrží cca 3 dny. Před přípravou limonády nezapomeňte lahvičku promíchat.


TIP: Namísto citronové šťávy můžete limonádu doplnit o citronový sirup.


Na limonádu budete potřebovat:


jablko2.png