Jestli zvládne nějaká limonáda pořádně osvěžit, je to ta okurková. Zejména pokud si ji vyrobíte doma z čerstvých salátových okurek. Ty stačí doplnit jen o citronovou šťávu, hrst máty a máte téměř hotovo.
Suroviny na 4 litry limonády:
Postup:
Okurku opláchněte a oloupejte. Nakrájejte je na menší kousky a důkladně rozmixujte v mixéru. K rozmixovaným okurkám přidejte šťávu z citronů, hrst máty, med, špetku soli a znovu mixujte tak dlouho, dokud nevznikne kaše. Okurkovou směs ještě přeceďte přes cedník a můžete rovnou zalít vodou, doplnit o led a podávat. Limonádu ozdobte lístky máty a tenkými plátky okurky.
V lednici vám okurkový základ na limonádu vydrží cca 3 dny. Před přípravou limonády nezapomeňte lahvičku promíchat.
TIP: Namísto citronové šťávy můžete limonádu doplnit o citronový sirup.
Comments