top of page
hruska.png

Domácí zmrzlina třikrát jinak

Na horké letní dny je jediný lék, zmrzlina! Vyrobte si tu nejlepší domácí. Lucie z nutriční poradny S láskou dělané si pro vás připravila hned tři recepty. Jakou vyzkoušíte?

Zdroj: takajinak.cz

Domácí jahodová zmrzlina

Budete potřebovat:

Tvaroh společně s banánem a jahodami dejte do misky a vše pečlivě rozmixujte. Dejte do plastové misky a nechte ztuhnout v mrazáku. Podávat můžete s bylinkami, čerstvá máta je pro letní dezerty skvěle osvěžující.

Netradiční avokádová zmrzlina

Budete potřebovat:

Avokádo, banány a kakao dejte do misky. Rozmixujte do hladkého krému. Pro ještě jemnější konzistenci je možné přidat 2 lžíce mléka (můžete zvolit i rostlinné, zkuste třeba kokosové). Rozmixovanou směs promíchejte s drcenými kakaovými boby, krásně ve zmrzlině křupou. Dejte do misky a nechte zmrznout.

Tvarohová zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 1 smetana ke šlehání

  • 1 tučný tvaroh

  • mletá vanilka

  • hrst vlašských ořechů

Smetanu vyšlehejte s tvarohem, medem a vanilkou do hladkého krému. Už takto lze použít jako domácí tvarohový dezert. Přidejte ořechy a dejte vychladit do mrazáku alespoň na 2 hodiny. Tvarohové zmrzlině to bude slušet i s pečenými dezerty, tak nezapomeňte strávníkům přidat kopeček třeba k ovocnému koláči.


Kdo tento recept připravil?

Recept vznikl ve spolupráci s nutriční poradnou S láskou dělané. Jak na přípravu domácí panna cotty pro vás sepsala Lucie Paulusová, DiS.

Lucie Paulusová, DiS


Zdravá strava není pouze o počítání kalorií a striktních dietách, ale především o funkční výživě, která vede k prevenci nemocí a ke zlepšení zdravotního stavu. Pomáhám ve své poradně v Pardubicích klientům nejen s redukcí váhy, ale i s celkovou péčí a přístupu ke zdraví. Ke každému přistupuji individuálně s ohledem na jeho zdravotní stav, stravovací zvyklosti a životní styl.


Abych mohla svým klientům poskytnout komplexní péči, začala jsem se před pár lety zajímat o psychosomatiku, nyní také o funkční medicínu a výživu, která mě zaujala svým celostním pohledem na lidské tělo a propojení těla, mysli a duše. Funkční medicínu vnímám jako možnost volby, hledání rovnováhy a vlastní cesty, kdy každý sám má možnost na sobě pracovat a nastartovat tak proces sebe-léčení. V současné době jsem nutriční terapeutkou ve své poradně v Pardubicích, na klinice Institutu funkční medicíny a výživy v Praze a také v LDN v Rybitví. Mojí vášní je příroda, dobré jídlo, pohyb a jóga. Praktikuji půsty, otužování, zaměřuji se na spánek, dýchací techniky a metody sebepoznání :-)

Nutriční poradna

Pichlova 649

53002 Pardubice


jablko2.png
bottom of page