top of page
hruska.png

Domácí kokosové kuličky bez lepku

Naše spolupráce s nutriční poradnou S láskou dělané přinesla další ovoce, nebo, abychom byli přesnější, přinesla první várku cukroví! Připravte si ho spolu s nutriční terapeutkou Lucií a přečtěte si něco málo o tom, jak na letošní Vánoce bez výčitek z mlsání.


Vánoce jsou svátky, na které se každý rok těšíme už od dětství. Jsou to svátky, kdy se setkáváme se svými nejbližšími, zažíváme šťastné chvíle a je nám dobře. Tak jako každé jiné svátky a oslavy se ani Vánoce neobejdou bez mlsání, nadměrné konzumace jídla a alkoholu, které bychom za normální situace ani v takovém množství nezkonzumovali. Ale jsou přece Vánoce, to se může všechno, nebo snad ne?


Pojďme si ukázat, že vše se dá konzumovat v rozumném množství a hlavně kvalitě.


Ani o svátcích nezapomínejte na pohyb


Snažte se si Vánoce užít bez zbytečných stresů z hodování. Řiďte se selským rozumem. Zařaďte do svátečních dní procházky s rodinou, nebo si vyčistěte hlavu během a klidně si i zacvičte u pohádky. Bude vám krásně a povánoční kila pro vás nebudou lednovým překvapením.


V dnešní době najdete spoustu receptů na zdravé, chutné a kvalitní vánoční pokrmy bez cukru, sladidel a zbytečné chemie, která zatěžuje organismus. Pro inspiraci jsme pro vás vytvořily dvě vánoční kuchařky, ve kterých najdete více než 40 receptů na vánoční svátky – od cukroví, přes likéry a horké nápoje až po slané pomazánky a štědrovečerní tabuli ve zdravé verzi :-)


První z receptů vám představím už nyní, abych vás navnadila na vánoční atmosféru a abyste si recept mohli hned vyzkoušet - je to rychlovka.

Ukázka z e-booku č. 2, který je celý bez lepku a nabízí 17 receptů

Recept na kokosové kuličky bez lepku

Budete potřebovat:

80 g ghí nebo kokosového oleje

mandle dovnitř kuliček

kokos a čokoláda na obalení


Postup:

Rozehřejeme ghí nebo kokosový olej a přidáme kokosové mléko, kokos a med. Směs necháme vychladnout a poté tvarujeme kuličky, do kterých vmáčkneme mandli. Kuličky obalíme v nastrouhané čokoládě nebo kokosu a necháme vychladit v lednici.


V případě zájmu o zakoupení e-booku, pište na e-mail: info@slaskoudelane.cz nebo mrkněte na webovky www.slaskoudelane.cz a přes formulář tam si e-booky můžete objednat.


V příštím článku se zaměříme na tipy a triky pro lehčí obměny tradičních jídel, čím nahradit cukr, mouku nebo veku? A jak se dá udělat zdravý trojobal?


Kdo tento recept připravil?

Recept vznikl ve spolupráci s nutriční poradnou S láskou dělané. Jak na přípravu vánočního cukroví pro vás sepsala Lucie Paulusová, DiS.

Lucie Paulusová, DiS


Zdravá strava není pouze o počítání kalorií a striktních dietách, ale především o funkční výživě, která vede k prevenci nemocí a ke zlepšení zdravotního stavu. Pomáhám ve své poradně v Pardubicích klientům nejen s redukcí váhy, ale i s celkovou péčí a přístupu ke zdraví. Ke každému přistupuji individuálně s ohledem na jeho zdravotní stav, stravovací zvyklosti a životní styl.


Abych mohla svým klientům poskytnout komplexní péči, začala jsem se před pár lety zajímat o psychosomatiku, nyní také o funkční medicínu a výživu, která mě zaujala svým celostním pohledem na lidské tělo a propojení těla, mysli a duše. Funkční medicínu vnímám jako možnost volby, hledání rovnováhy a vlastní cesty, kdy každý sám má možnost na sobě pracovat a nastartovat tak proces sebe-léčení. V současné době jsem nutriční terapeutkou ve své poradně v Pardubicích, na klinice Institutu funkční medicíny a výživy v Praze a také v LDN v Rybitví. Mojí vášní je příroda, dobré jídlo, pohyb a jóga. Praktikuji půsty, otužování, zaměřuji se na spánek, dýchací techniky a metody sebepoznání :-)


Nutriční poradna

Pichlova 649

53002 Pardubice


jablko2.png
bottom of page