Při vaření je dobré se držet jednoho základního pravidla – jídlo připravujete z dobrých a pokud možno čerstvých surovin, což zrovna u ryb platí dvojnásob. Pstruh na másle není výjimkou. A věřte, že i obyčejné máslo a troška soli jsou v kombinaci s kvalitní rybkou víc než dostačující.

Počet porcí: 4
Suroviny:
Postup:
Vezměte si pstruhy, opláchněte je vodou a usušte papírvým ubrouskem. Pak je osolte jak zvenku, tak z vnitřku a dejte je na rozpálenou pánev s rozpuštěným máslem. Ryby smažte přibližně 4 minuty po každé straně - ale tady spíše záleží na velikosti ryby.
Upečený pstruh se pozná tak, že se kůstky začnou lehce oddělovat od kůže a maso chytne čistě bílý či růžový nádech (podle druhu pstruha). Na pstruhovi se vytvoří krásná zlatá kůrka, která rozhodně stojí za ochutnání.
Na talíři pstruha dochuťte šťávou z citronu. Jako příloha se bezvadně hodí brambory na loupačku. Dobrou chuť.
Na recept budete potřebovat:
Kdo pro vás píše?
Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?

„Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Postupně jsme vydaly Velkou svačinkovou a obědovou bichli - dvě kuchařky se 190 recepty na dobroty do školy i do práce. Ty by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšných crowdfundingových kampaní. Za první rok se jen svačinkové kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.
Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.“

Velká bichle plná svačinek i obědů!
Velkou svačinkovou a obědovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby bylo každé jídlo pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.
S těmito kuchařkami už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)
Comments