top of page
hruska.png
Obrázek autoraPája a Verča

Pstruh pečený na másle

Při vaření je dobré se držet jednoho základního pravidla – jídlo připravujete z dobrých a pokud možno čerstvých surovin, což zrovna u ryb platí dvojnásob. Pstruh na másle není výjimkou. A věřte, že i obyčejné máslo a troška soli jsou v kombinaci s kvalitní rybkou víc než dostačující.

Recept vznikl ve spolupráci Scuk.cz a Rybí zahrady s autorkami Velké svačinkové a obědové bichle

Počet porcí: 4


Suroviny:

Postup:

Vezměte si pstruhy, opláchněte je vodou a usušte papírvým ubrouskem. Pak je osolte jak zvenku, tak z vnitřku a dejte je na rozpálenou pánev s rozpuštěným máslem. Ryby smažte přibližně 4 minuty po každé straně - ale tady spíše záleží na velikosti ryby.


Upečený pstruh se pozná tak, že se kůstky začnou lehce oddělovat od kůže a maso chytne čistě bílý či růžový nádech (podle druhu pstruha). Na pstruhovi se vytvoří krásná zlatá kůrka, která rozhodně stojí za ochutnání.


Na talíři pstruha dochuťte šťávou z citronu. Jako příloha se bezvadně hodí brambory na loupačku. Dobrou chuť.


Na recept budete potřebovat:


Kdo pro vás píše?


Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?

Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Postupně jsme vydaly Velkou svačinkovou a obědovou bichli - dvě kuchařky se 190 recepty na dobroty do školy i do práce. Ty by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšných crowdfundingových kampaní. Za první rok se jen svačinkové kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.


Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.


Velká bichle plná svačinek i obědů!


Velkou svačinkovou a obědovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby bylo každé jídlo pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S těmito kuchařkami už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)


0 komentářů

Comentarios


jablko2.png
bottom of page