Večeře, která je hotová do 30 minut? Udělejte pstruha lososovitého s teriyaki omáčkou! U Rybí zahrady najdete i balíček, který obsahuje většinu surovin na vaření včetně syrové ryby a hotové marinády. S rybím balíčkem neboli „fishboxem“ vám tak odpadne i starost s nákupem ingrediencí :-)
Doba přípravy: 25 minut Počet porcí: 2
Suroviny, které jsou součástí fishboxu:
min. 360 g filet ze pstruha lososovitého
lžička sezamových semínek
100 g marinády
200 g mangoldu (můžete nahradit špenátem)
Suroviny, které budete ještě potřebovat:
200 g rýže
1 větší stroužek česneku
50 ml olivového oleje
sůl
Postup:
Nejdříve pstruha lososovitého zbavte kůže. Filety dejte do misky, na 20 minut je naložte do dvou třetin marinády a nechte je odpočívat v lednici. Nyní dejte vařit rýži a začněte předehřívat troubu na 200 °C.
Marinované filety přendejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte polovinou olivového oleje a dejte péct na 8-10 minut. Po dopečení nechte rybu ještě pár minut odpočinout mimo troubu.
Větší stroužek česneku oloupejte a nasekejte na drobno. V pánvi rozpalte polovinu připraveného olivového oleje a česnek krátce orestujte - stačí jen tak, aby se rozvoněl. Přisypte nahrubo pokrájený mangold a cca 2 minuty je nechte pod pokličkou zavadnout. Přidejte lžíci marinády, promíchejte a stáhněte z plotýnky.
A můžete servírovat! Pstruha lososovitého ještě na talíři zakápněte zbytkem nevyužité marinády a vše zasypte sezamovými semínky. Doplnit můžete i o avokádo, jarní ciobulku nebo opečené mořské řasy.
Náš tip:
Pokud byste pstruha lososovitého vařili z jednotlivých surovin, bude nejprve potřeba si připravit marinádu, která je už jako hotová součástí fishboxu od Rybí zahrady. Pokud budete chtít, můžete mangold vyměnit za čerstvý špenát.
Na marinádu budete potřebovat: 25 ml sójové omáčky, 25 ml rýžového octa, 25 ml rýžového vína, 25 g třtinového cukru, lžičku sezamového oleje, prolisovaný stroužek česneku, nastrouhaný kousek zázvoru. Vše společně zahřívejte v hrnci. Jakmile se cukr rozpustí, marinádu stáhněte z plotýnky a nechte vychladnout.
Comments