hruska.png

Pstruh lososovitý v teriyaki omáčce s mangoldem a sezamem

Večeře, která je hotová do 30 minut? Udělejte pstruha lososovitého s teriyaki omáčkou! U Rybí zahrady najdete i balíček, který obsahuje většinu surovin na vaření včetně syrové ryby a hotové marinády. S rybím balíčkem neboli „fishboxem“ vám tak odpadne i starost s nákupem ingrediencí :-)


Zdroj: Rybí zahrada

Doba přípravy: 25 minut Počet porcí: 2


Suroviny, které jsou součástí fishboxu:

Suroviny, které budete ještě potřebovat:

  • 200 g rýže

  • 1 větší stroužek česneku

  • 50 ml olivového oleje

  • sůl

Postup:

Nejdříve pstruha lososovitého zbavte kůže. Filety dejte do misky, na 20 minut je naložte do dvou třetin marinády a nechte je odpočívat v lednici. Nyní dejte vařit rýži a začněte předehřívat troubu na 200 °C.


Marinované filety přendejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte polovinou olivového oleje a dejte péct na 8-10 minut. Po dopečení nechte rybu ještě pár minut odpočinout mimo troubu.


Větší stroužek česneku oloupejte a nasekejte na drobno. V pánvi rozpalte polovinu připraveného olivového oleje a česnek krátce orestujte - stačí jen tak, aby se rozvoněl. Přisypte nahrubo pokrájený mangold a cca 2 minuty je nechte pod pokličkou zavadnout. Přidejte lžíci marinády, promíchejte a stáhněte z plotýnky.


A můžete servírovat! Pstruha lososovitého ještě na talíři zakápněte zbytkem nevyužité marinády a vše zasypte sezamovými semínky. Doplnit můžete i o avokádo, jarní ciobulku nebo opečené mořské řasy.


Náš tip:

Pokud byste pstruha lososovitého vařili z jednotlivých surovin, bude nejprve potřeba si připravit marinádu, která je už jako hotová součástí fishboxu od Rybí zahrady.


Na marinádu budete potřebovat: 25 ml sojové omáčky, 25 ml rýžového octa, 25 ml rýžového vína, 25 g třtinového cukru, lžičku sezamového oleje, prolisovaný stroužek česneku, nastrouhaný kousek zázvoru. Vše společně zahřívejte v hrnci. Jakmile se cukr rozpustí, marinádu stáhněte z plotýnky a nechte vychladnout.


Na přípravu pořiďte buď celý fishbox, nebo jednotlivé suroviny:


jablko2.png