hruska.png

Pstruh lososovitý s bylinkovou krustou

Pstruh je naprosto báječnou rybou, které stačí drobná úprava, díky které vznikne naprosto lahodné jídlo. My si pstruha připravíme v lahodné bylinkové krustě. Pojďte ho připravit spolu s námi.

Počet porcí: 4


Suroviny:

  • 4 pstruzi

  • 2 hrsti čerstvé petržele

  • 1 hrst bazalky

  • 1 hrst oregana

  • 1 stroužek česneku

  • 40 g parmezánu

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 špetka soli

Postup:

Jaké bylinky vybrat? S bylinkami se dá báječně kouzlit a vytvářet z nich nejrůznější chuťové variace. Co vidíme jako to nejdůležitější, je vybrat bylinky čerstvé popřípadě šetrně sušené. Čerstvá bylinka z jídla dokáže udělat naprostou božskou manu.


Na pstruha s bylinkovou krustou jsme vybraly kombinaci, a to bazalku, petržel a tymián. K nim stačí přidat trošku


, nastrouhaný parmazán a vše rozsekat na jemnou kaši a máme vlastně hotovo.


Pstruha opláchněte, osušte (i zevnitř), položte ho na plech s pečicím papírem a nechte ho prozatím svému osudu.


Do mixéru vhoďte všechny bylinky, lehce pokrájený parmezán (lépe se pak mixuje), olej, česnek a sůl. Vznikne lepkavá bylinková směs, tou co nejvíce naplňte vnitřek ryby, zbytkem potřete vrchní stranu pstruha.

Pečte v troubě na 200 °C přibližně na 20 minut. Maso hotového pstruha by se mělo dát lehce oddělit od kosti – je lepší do něj šťouchnout uvnitř, abychom měli jistotu, že je hotový.


Pstruh je výborný s bramborami a čerstvým zeleninovým salátem.



Na pstruha s bylinkovou krustou budete potřebovat:

Kdo pro vás píše?

Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?


Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Postupně jsme vydaly Velkou svačinkovou a obědovou bichli - dvě kuchařky se 190 recepty na dobroty do školy i do práce. Ty by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšných crowdfundingových kampaní. Za první rok se jen svačinkové kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.


Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.


Velká bichle plná svačinek i obědů!

Velkou svačinkovou a obědovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby bylo každé jídlo pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S těmito kuchařkami už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)


jablko2.png