Rybí prsty jsou nesmrtelnou klasikou. Pokud ale vyměníte zmražený polotovar za sumečka afrického v panko strouhance, je to požitek trojnásobný! U Rybí zahrady najdete celý „fishbox“, který obsahuje většinu potřebných surovin. Příprava je velmi rychlá a garantujeme vám, že takhle šťavnaté a zároveň křupavé rybí prsty jste ještě neochutnali.
Čas přípravy: 35 minut Počet porcí: 2
Suroviny, které jsou součástí fishboxu:
min. 200 g sumečka afrického bez kůže
50 g panko strouhanky
500 g brambor z farmy
1 vejce od šťastných slepiček
snítka hladkolisté petrželky
Ještě budete potřebovat:
250 ml mléka (pokud byste chtěli bramborovou kaši)
50 g hladké mouky
200 ml rostlinného oleje na smažení
10 g másla
sůl
Postup:
Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Sumečka vyndejte z obalu a dle potřeby omyjte a osušte papírovou utěrkou. Filety nakrájejte na nudličky, osolte a obalte v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, poté v rozšlehaném lehce osoleném vejci a nakonec v panko strouhance.
Smažte na menší pánvi v dostatečném množství oleje na vyšší stupeň plotýnky. Hotové rybí prsty odkládejte na papírovou utěrku. Uvařené brambory slijte, přidejte máslo a znovu zakryjte pokličkou, aby se máslo rozpustilo. Před servírováním přidáme nasekanou petrželku.
TIP: Pokud máte raději kaši, stačí k uvařeným bramborám dát horké mléko a rozšťouchat na kaši. V závěru přidejte podle chuti máslo.
Comments