top of page
hruska.png

Panko rybí prsty podle Rybí zahrady

Rybí prsty jsou nesmrtelnou klasikou. Pokud ale vyměníte zmražený polotovar za sumečka afrického v panko strouhance, je to požitek trojnásobný! U Rybí zahrady najdete celý „fishbox“, který obsahuje většinu potřebných surovin. Příprava je velmi rychlá a garantujeme vám, že takhle šťavnaté a zároveň křupavé rybí prsty jste ještě neochutnali.

Zdroj: Rybí zahrada

Čas přípravy: 35 minut Počet porcí: 2


Suroviny, které jsou součástí fishboxu:

  • min. 200 g sumečka afrického bez kůže

  • 50 g panko strouhanky

  • 500 g brambor z farmy

  • 1 vejce od šťastných slepiček

  • snítka hladkolisté petrželky

Ještě budete potřebovat:

Postup:

Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Sumečka vyndejte z obalu a dle potřeby omyjte a osušte papírovou utěrkou. Filety nakrájejte na nudličky, osolte a obalte v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, poté v rozšlehaném lehce osoleném vejci a nakonec v panko strouhance.


Smažte na menší pánvi v dostatečném množství oleje na vyšší stupeň plotýnky. Hotové rybí prsty odkládejte na papírovou utěrku. Uvařené brambory slijte, přidejte máslo a znovu zakryjte pokličkou, aby se máslo rozpustilo. Před servírováním přidáme nasekanou petrželku.


TIP: Pokud máte raději kaši, stačí k uvařeným bramborám dát horké mléko a rozšťouchat na kaši. V závěru přidejte podle chuti máslo.


Na přípravu pořiďte buď celý fishbox, nebo jednotlivé suroviny:


jablko2.png
bottom of page