top of page
hruska.png
Obrázek autoraPavla

Ořechové cukroví podle reBarbora's kitchen

Zkuste ořechové cukroví podle blogerky Báry, kterou můžete znát jako reBarbora's kitchen. Recept pro vás sepsala ve dvou variantách, jednou s využitím vlašských ořechů a podruhé s arašídy.

zdroj: reBarbora's kitchen

Ořechové cukroví s krémem 2x jinak


Z jednoho základního těsta lze udělat dva druhy cukroví, buď klasicky oříškové nebo arašídové. Na obojí se hodí náplň čokoládová i z arašídového másla a oba druhy se mohou jak vykrajovat, tak i péct ve formičkách.


Náročnost:

snadné

Počet ks:

25–35 ks (dle velikosti)


zdroj: reBarbora's kitchen

Budete potřebovat:

Na těsto


Krém čokoládový


Krém z ořechového másla

  • Ořechovým (arašídovým) máslem* můžete plnit jen samotným, nebo k němu přidat trochu (dle chuti) změklého másla, to přidejte hlavně pokud není ořechové máslo dostatečně tužší.

  • Tip! Ořechové máslo vybírejte takové, které není tekuté, např. BIG BOY® slaný karamel.

U krémů si můžete libovolně upravovat poměry a množství.


Na polevu


Na ozdobení

zdroj: reBarbora's kitchen

Postup:

Všechny ingredience na těsto spojte v kompaktní hmotu a dejte na chvíli nebo klidně přes noc do ledničky rozležet. Těsta na cukroví lze mít v ledničce cca 3–4 dny.


Troubu si předehřejte na 175–180°C. Připravené těsto vyválejte na pomoučněné ploše a vykrajujte libovolné tvary. Těsto je vhodné i do formiček, např. formičky na rohlíčky či ořechy. Vykrájené tvary skládejte na plechu klidně blíže (ne těsně) k sobě a pečte 8–15 minut, dokud lehce nezezlátnou. Na plechu ještě maličko dojdou.


Upečené cukroví slepujte krémem z čokoládové pomazánky nebo ořechového (arašídového) másla a namáčejte v rozpuštěné čokoládě.


Dle libosti ozdobte celými, sekanými nebo mletými oříšky, cukrovím zdobením, pomletým lyofilizovaným ovocem, nebo třeba kontrastní čokoládou.


Co o sobě říká autorka receptu Bára?

„Z momentálního impulsu se rázem stala vášeň a já tak už čtvrtým rokem s láskou tvořím blog reBarbora’s kitchen, což mě neskutečně baví a naplňuje. Převážně se věnuji receptům, které jsou rychlé, snadné a z dostupných surovin, ale ráda si v kuchyni vyhraju i s něčím složitějším. Přednost dávám sezónním a lokálním potravinám a zastávám názor, že nejdůležitější je vše okořenit velkou špetkou lásky.


Jídlem ráda dělám radost a tak vznikla i první kniha Jedlé dárky. Letos ji následovala druhá, věnovaná jedné z mých nejoblíbenějších surovin – Vajíčková kuchařka a brzy spatří světlo světa i má třetí kniha.


Ráda se s vámi potkám i na mých stránkách, vše najdete na rebarboraskitchen.com.“

0 komentářů

Comentarios


jablko2.png
bottom of page