top of page
hruska.png

Ořechové cukroví podle reBarbora's kitchen

Zkuste ořechové cukroví podle blogerky Báry, kterou můžete znát jako reBarbora's kitchen. Recept pro vás sepsala ve dvou variantách, jednou s využitím vlašských ořechů a podruhé s arašídy.

zdroj: reBarbora's kitchen

Ořechové cukroví s krémem 2x jinak


Z jednoho základního těsta lze udělat dva druhy cukroví, buď klasicky oříškové nebo arašídové. Na obojí se hodí náplň čokoládová i z arašídového másla a oba druhy se mohou jak vykrajovat, tak i péct ve formičkách.


Náročnost:

snadné

Počet ks:

25–35 ks (dle velikosti)


zdroj: reBarbora's kitchen

Budete potřebovat:

Na těsto


Krém čokoládový


Krém z ořechového másla

  • Ořechovým (arašídovým) máslem* můžete plnit jen samotným, nebo k němu přidat trochu (dle chuti) změklého másla, to přidejte hlavně pokud není ořechové máslo dostatečně tužší.

  • Tip! Ořechové máslo vybírejte takové, které není tekuté, např. BIG BOY® slaný karamel.

U krémů si můžete libovolně upravovat poměry a množství.


Na polevu


Na ozdobení

zdroj: reBarbora's kitchen

Postup:

Všechny ingredience na těsto spojte v kompaktní hmotu a dejte na chvíli nebo klidně přes noc do ledničky rozležet. Těsta na cukroví lze mít v ledničce cca 3–4 dny.


Troubu si předehřejte na 175–180°C. Připravené těsto vyválejte na pomoučněné ploše a vykrajujte libovolné tvary. Těsto je vhodné i do formiček, např. formičky na rohlíčky či ořechy. Vykrájené tvary skládejte na plechu klidně blíže (ne těsně) k sobě a pečte 8–15 minut, dokud lehce nezezlátnou. Na plechu ještě maličko dojdou.


Upečené cukroví slepujte krémem z čokoládové pomazánky nebo ořechového (arašídového) másla a namáčejte v rozpuštěné čokoládě.


Dle libosti ozdobte celými, sekanými nebo mletými oříšky, cukrovím zdobením, pomletým lyofilizovaným ovocem, nebo třeba kontrastní čokoládou.


Co o sobě říká autorka receptu Bára?

„Z momentálního impulsu se rázem stala vášeň a já tak už čtvrtým rokem s láskou tvořím blog reBarbora’s kitchen, což mě neskutečně baví a naplňuje. Převážně se věnuji receptům, které jsou rychlé, snadné a z dostupných surovin, ale ráda si v kuchyni vyhraju i s něčím složitějším. Přednost dávám sezónním a lokálním potravinám a zastávám názor, že nejdůležitější je vše okořenit velkou špetkou lásky.


Jídlem ráda dělám radost a tak vznikla i první kniha Jedlé dárky. Letos ji následovala druhá, věnovaná jedné z mých nejoblíbenějších surovin – Vajíčková kuchařka a brzy spatří světlo světa i má třetí kniha.


Ráda se s vámi potkám i na mých stránkách, vše najdete na rebarboraskitchen.com.“

jablko2.png
bottom of page