hruska.png

Ořechové cukroví podle reBarbora's kitchen

Zkuste ořechové cukroví podle blogerky Báry, kterou můžete znát jako reBarbora's kitchen. Recept pro vás sepsala ve dvou variantách, jednou z vlašských ořechů a podruhé arašídové.

zdroj: reBarbora's kitchen

Ořechové cukroví s krémem 2x jinak


Z jednoho základního těsta lze udělat dva druhy cukroví, buď klasicky oříškové nebo arašídové. Na obojí se hodí náplň čokoládová i z arašídového másla a oba druhy se mohou jak vykrajovat, tak i péct ve formičkách.


Náročnost:

snadné


Počet ks:

25–35 ks (dle velikosti)


zdroj: reBarbora's kitchen



Budete potřebovat:


Na těsto



Krém čokoládový





Krém z ořechového másla


U krémů si můžete libovolně upravovat poměry a množství.





Na polevu



Na ozdobení


zdroj: reBarbora's kitchen

Postup:


Všechny ingredience na těsto spojte v kompaktní hmotu a dejte na chvíli nebo klidně přes noc do ledničky rozležet. Těsta na cukroví lze mít v ledničce cca 3–4 dny.




Troubu si předehřejte na 175–180°C.

Připravené těsto vyválejte na pomoučněné ploše a vykrajujte libovolné tvary. Těsto je vhodné i do formiček, např. formičky na rohlíčky či ořechy. Vykrájené tvary skládejte na plechu klidně blíže (ne těsně) k sobě a pečte 8–15 minut, dokud lehce nezezlátnou. Na plechu ještě maličko dojdou.




Upečené cukroví slepujte krémem z čokoládové pomazánky nebo ořechového (arašídového) másla a namáčejte v rozpuštěné čokoládě.




Dle libosti ozdobte celými, sekanými nebo mletými oříšky, cukrovím zdobením, pomletým lyofilizovaným ovocem, nebo třeba kontrastní čokoládou.


Co o sobě říká autorka receptu Bára?

„Z momentálního impulsu se rázem stala vášeň a já tak už čtvrtým rokem s láskou tvořím blog reBarbora’s kitchen, což mě neskutečně baví a naplňuje. Převážně se věnuji receptům, které jsou rychlé, snadné a z dostupných surovin, ale ráda si v kuchyni vyhraju i s něčím složitějším. Přednost dávám sezónním a lokálním potravinám a zastávám názor, že nejdůležitější je vše okořenit velkou špetkou lásky.

Jídlem ráda dělám radost a tak vznikla i první kniha Jedlé dárky. Letos ji následovala druhá, věnovaná jedné z mých nejoblíbenějších surovin – Vajíčková kuchařka a brzy spatří světlo světa i má třetí kniha.

Ráda se s vámi potkám i na mých stránkách, vše najdete na rebarboraskitchen.com.“

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
jablko2.png