top of page
hruska.png

Připravte si domácí dýňové latté pro pravou podzimní atmosféru

Sezóna dýní je v plném proudu a s ní se do kaváren vrací i tzv. „Pumpkin Spice Latte“ neboli dýňové latté. Zkoušeli jste si ho někdy připravit doma? Není to žádná věda. Užijte si tuto tekutou chuť podzimu i vy díky našemu rychlému a jednoduchému receptu.

Budete potřebovat (na jeden šálek):

Množství přidaného koření a intenzita kávy závisí na vašich chuťových preferencích.


Postup:

Nejprve si připravte dýňové pyré. Předehřejte troubu na 180°C. Dýni opláchněte a rozkrojte na polovinu. Vydlabejte semena a vlákna. Na plech si připravte pečicí papír. Poloviny dýně položte na připravený plech řeznou stranou na pečicí papír. Pečte přibližně 45-60 minut. Správnou měkkost můžete kontrolovat vidličkou.

Upečenou dýni nechte asi 10 minut vychladnout. Poté lžíci vydlabejte dužinu. V mixéru dužinu rozmixujte do pyré. Hotové dýňové pyré můžete uložit do uzavřené nádoby do lednice a použít na další recepty např. na dýňové latté.

Uvařte si espresso nebo silnou kávu.

Ve středně velkém hrnci pomalu zahřejte mléko. Nedoveďte ho však až k varu. Přidejte dýňové pyré, med či javorový sirup, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a špetku soli. Vše dobře promíchejte a nechte ohřívat téměř do bodu varu.

Espresso nebo silnou kávu si rozlijte do připravených šálků. Přes kávu přelijte dýňovou směs.

Pro ozdobu a přilepšení přidejte šlehačku nebo další koření. Nápoj můžete rovnou podávat.


Může se vám hodit:


jablko2.png
bottom of page