top of page
hruska.png

Linecké cukroví

Tentokrát jsem pro vás přichystala recept na linecké cukroví. Tahle klasika s džemem nesmí ve většině domácností před Vánoci chybět a mlsným jazýčkům se jen tak neomrzí. Tak kdo se dá do pečení? :-)


zdroj: reBarbora's kitchen

Linecké cukroví

Náročnost:

snadné až středně obtížné

Počet kusů:

cca 25 (podle velikosti)


Budete potřebovat:

zdroj: reBarbora's kitchen

Postup:

Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady a vypracujte vláčné a nelepivé těsto. Těsto uložte odpočinout do ledničky alespoň na půl hodinky, ale ideálně na den, ať je dobře odležené. V lednici ho můžete mít i víc dní, nic se nestane.


Troubu si zapněte na 180 °C.


Po odpočinku vyndejte těsto z lednice cca 20–30 min předtím, než jej budete zpracovávat. Ještě studené, ale už trochu povolené těsto vyválejte na plát vysoký cca 3 mm a vykrajujte libovolný tvar. Na plech můžete skládat relativně blízko k sobě. Dejte péct do vyhřáté trouby na 5–8 minut. Z trouby vyndejte hned, jakmile začne těsto zlátnout. Pozor, stačí minutka navíc a bylo by spálené!


Po vychladnutí skladujte v krabici nebo uzavíratelné nádobě. Suché linecké vydrží i nějaký ten týden, ale čím dřív se do něj pustíte, tím líp. Slepujte jakýmkoliv džemem, kterou máte rádi. Skvěle se hodí kyselejší džem. Po slepení ještě buď pocukrujte nebo pocákejte čokoládou. Po slepení linecké během pár hodin (či do druhého dne) změkne.


Co o sobě říká autorka receptu Bára?

„Z momentálního impulsu se rázem stala vášeň a já tak už čtvrtým rokem s láskou tvořím blog reBarbora’s kitchen, což mě neskutečně baví a naplňuje. Převážně se věnuji receptům, které jsou rychlé, snadné a z dostupných surovin, ale ráda si v kuchyni vyhraju i s něčím složitějším. Přednost dávám sezónním a lokálním potravinám a zastávám názor, že nejdůležitější je vše okořenit velkou špetkou lásky.


Jídlem ráda dělám radost a tak vznikla i první kniha Jedlé dárky. Následovala ji druhá, věnovaná jedné z mých nejoblíbenějších surovin – Vajíčková kuchařka a brzy spatří světlo světa i má třetí kniha.


Ráda se s vámi potkám i na mých stránkách, vše najdete na rebarboraskitchen.com.“

jablko2.png
bottom of page