Vykouzlete z květáku úchvatnou krémovou polévku. V kombinaci s parmazánem, smetanou a orestovanou slaninou nebo žampiony povýšíte polévku na nejlepší večeři týdne.

Suroviny na 4 porce polévky:
1 květák
1 cibule
1 brambora
lžíce másla
900 ml zeleninového vývaru
stroužek česneku
30 g parmazánu nebo sýru parmazánového typu
250 ml smetany na vaření
bílý pepř (nemusí být)
Postup:
Na lžíci másla orestujte nahrubo pokrájenou cibuli do zlatova. Poté přidejte i pokrájenou bramboru a ještě na růžičky obraný květák. Zeleninu nechte v pánvi zezlátnout a zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte sůl a špetku bílého pepře a nechte společně probublávat asi 20 minut.
Nakrájejte slaninu nebo žampiony, opečte je na pánvi a dejte stranou. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem a prolisujte do ní stroužek česneku. Přidejte nastrouhaný sýr a míchejte, dokud se nerozpustí. V této fázi už polévku nevařte. Pro zjemnění ještě přilijte smetanu a můžete podávat! Polévku dozdobte orestovanými žampiony či slaninou.
コメント