top of page
hruska.png

Krůtí guláš z farmy Česká krůta

Ve spolupráci s farmou Česká krůta jsme pro vás připravili recept na krůtí guláš z jejich výtečného kvalitního masíčka.


Suroviny na 3-4 porce:

  • krůtí horní stehno

  • sůl, pepř, česnek, sladká paprika, mletá hořčice popřípadě směs koření na guláš

  • 1-2 chilli papričky (pokud máte rádi ostré)

  • vývar (ideálně krůtí)

  • rajčata – krájená v plechovce nebo čerstvá oloupaná

  • cibule

  • česnek

  • olivový olej

  • brambora, krajíc chleba nebo mouka na zahuštění (podle potřeby)

Postup:

  1. Krůtí horní stehno očistíme a nakrájíme na kousky. Okořeníme a zakápneme olivovým olejem. Směs promícháme a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě.

  2. Do většího hrnce dáme trochu olivového oleje a osmahneme úplně dozlatova (raději více než méně) nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, popřípadě rozdrobíme chilli papričky, přidáme maso a necháme lehce zatáhnout.

  3. Zalijeme vývarem pokojové teploty tak aby maso bylo ponořené, přikryjeme pokličkou a na mírném plamenu vaříme půl hodiny. Přidáme kousky rajčat a vaříme zhruba ještě další půl hodinu.

  4. Jakmile je maso měkké přidáme nahrubo nastrouhanou bramboru (zahustit můžeme i rozdrobeným chlebem nebo moukou) promícháme, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli a odstavíme.

  5. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem a zdobíme na kolečka nakrájenou cibulkou.


    Tip: Guláš také jednoduše připravíme v kotlíku na ohni, pozvěte rodinu nebo přátele na skvělý kulinářský zážitek


Přejeme dobrou chuť!


Na krůtí guláš budete potřebovat:


0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page