Ve spolupráci s farmou Česká krůta jsme pro vás připravili recept na krůtí guláš z jejich výtečného kvalitního masíčka.
Suroviny na 3-4 porce:
krůtí horní stehno
sůl, pepř, česnek, sladká paprika, mletá hořčice popřípadě směs koření na guláš
1-2 chilli papričky (pokud máte rádi ostré)
vývar (ideálně krůtí)
rajčata – krájená v plechovce nebo čerstvá oloupaná
cibule
česnek
olivový olej
brambora, krajíc chleba nebo mouka na zahuštění (podle potřeby)
Postup:
Krůtí horní stehno očistíme a nakrájíme na kousky. Okořeníme a zakápneme olivovým olejem. Směs promícháme a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě.
Do většího hrnce dáme trochu olivového oleje a osmahneme úplně dozlatova (raději více než méně) nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, popřípadě rozdrobíme chilli papričky, přidáme maso a necháme lehce zatáhnout.
Zalijeme vývarem pokojové teploty tak aby maso bylo ponořené, přikryjeme pokličkou a na mírném plamenu vaříme půl hodiny. Přidáme kousky rajčat a vaříme zhruba ještě další půl hodinu.
Jakmile je maso měkké přidáme nahrubo nastrouhanou bramboru (zahustit můžeme i rozdrobeným chlebem nebo moukou) promícháme, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli a odstavíme.
Podáváme s knedlíkem nebo chlebem a zdobíme na kolečka nakrájenou cibulkou.
Tip: Guláš také jednoduše připravíme v kotlíku na ohni, pozvěte rodinu nebo přátele na skvělý kulinářský zážitek
Přejeme dobrou chuť!
Comments