Špenát a medvědí česnek! To je kombinace, které během jara odolá jen málo kdo. Když se navíc spojí se smetanou a sýrovými nočky, je to dílo hodno každého gurmánského jazýčku. Tak se pojďte do tohoto jarního krému spolu s námi pustit. Garantujeme vám, že se bude každý strávník oblizovat.
Suroviny na krém:
500 g čerstvého špenátu
jedna šalotka
svazek medvědího česneku
jedna větší brambora
400 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
sůl a pepř
lžíce oleje
Suroviny na sýrové nočky:
1 vejce
sůl
dětská krupička na zahuštění
Postup:
Nejdřív si nadrobno nakrájejte šalotku a osmahněte ji na oleji. Přidejte špenátové listy a bramboru nakrájenou na kostky. Krátce orestujete, zalijte vývarem a přidejte nahrubo nasekaný medvědí česnek. Až budou kostičky brambory měkké, rozmixujte krém tyčovým mixérem dokud nebude krásně hladký. Přidejte smetanu na vaření, sůl, pepř a společně krátce prohřejte.
Mezitím si smíchejte nastrouhaný či nadrobený čerstvý sýr, vejce, dětskou krupičku podle potřeby a sůl. Krupičku přidávejte podle potřeby. Čím více jí dáte, tím pevnější nočky budou. Ze směsi vytvořte malé nočky a krátce je povařte ve vroucí vodě.
Hotovou polévku podávejte s nočky a zakysanou smetanou.
コメント