hruska.png

Jarní krém se sýrovými nočky podle BioVavřince

Špenát a medvědí česnek! To je kombinace, které během jara odolá jen málo kdo. Když se navíc spojí se smetanou a sýrovými nočky, je to dílo hodno každého gurmánského jazýčku. Tak se pojďte do tohoto jarního krému spolu s námi pustit. Garantujeme vám, že se bude každý strávník oblizovat.


Zdroj: BioVavřinec

Suroviny na krém:

Suroviny na sýrové nočky:

Postup:

Nejdřív si nadrobno nakrájejte šalotku a osmahněte ji na oleji. Přidejte špenátové listy a bramboru nakrájenou na kostky. Krátce orestujete, zalijte vývarem a přidejte nahrubo nasekaný medvědí česnek. Až budou kostičky brambory měkké, rozmixujte krém tyčovým mixérem dokud nebude krásně hladký. Přidejte smetanu na vaření, sůl, pepř a společně krátce prohřejte.


Mezitím si smíchejte nastrouhaný či nadrobený čerstvý sýr, vejce, dětskou krupičku podle potřeby a sůl. Krupičku přidávejte podle potřeby. Čím více jí dáte, tím pevnější nočky budou. Ze směsi vytvořte malé nočky a krátce je povařte ve vroucí vodě.


Hotovou polévku podávejte s nočky a zakysanou smetanou.


Při přípravě budete potřebovat:


jablko2.png