Jak dostat do jídelníčku více luštěnin? V karbanátcích! My jsme sáhli po červené čočce a aby toho nebylo málo, přisypali jsme i ovesné vločky. Nebojte, šmakovat bude i dětem a masožravcům, to jsme testovali ve vlastních řadách :-)
Suroviny na 4 porce:
250 g červené čočky
1 mrkev
1 vejce - nejlépe od šťastných slepic
1 kg brambor
čtvrt lžičky citronové kůry
2 stroužky česneku
1 cibule
sůl a pepř
Postup:
Čočku propláchněte a uvařte dle návodu - nevadí, když ji lehce rozvaříte. Na oleji nechte lehce zesklovatět cibuli a česnek nasekané najemno, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a lehce opečte. Vše smíchejte s čočkou a přidejte vajíčko, citronovou kůru, sůl a pepř.
Směs nechte cca půl hodinky odstát. Mezitím dejte vařit vodu a oloupejte a nechte uvařit brambory. Vytvarujte karbanátky - pokud by byla směs příliš řídká, přijdete ovesné vločky. Karbanátky osmažte z obou stran na oleji a podávejte s uvařeným bramborem.
Comments