top of page
hruska.png

Filet kapra s vůní citronu podle Rybí zahrady

Dopřejte si kapra i jindy než o Vánocích. Po většinu roku se téhle rybě nevěnuje moc pozornosti a přitom z ní za pár minut vykouzlíte skvělou a hlavně výživově hodnotnou večeři. Mrkněte na recept z pera Rybí zahrady, kde kapra doplňují o citronovou omáčku a dušenou zeleninu. My po pročtení nahříváme pánev!


Foto: Rybí zahrada

Počet porcí: 2-4

Čas: cca 25 minut


Suroviny:

Postup:

Filet z kapra vyndejte z obalu, omyjte a lehce osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ho na 2-4 porce a dejte pozor na kosti. Jednotlivé porce osolte, opepřete, pokapejte částí citronu a nechte chvíli odpočívat. Mezi tím si na dvou lžících olivového oleje opečte cibuli, česnek a cherry rajčata. Přidejte mangold, který můžete a nemusíte pokrájet. Vše ochuťte solí, pepřem a chilli papričkou dle chuti. Na cca 1 minutu zakryjte pokličkou, následně promíchejte a případně ještě dochuťte. Pusťte se do ryby. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a filety na něm opečte na vyšší teplotu. Nejprve kůží dolů. Když je ryba upečená - na jedné straně a má křupavou kůži, pak z druhé strany, stačí asi minuta. Porce kapra vyndejte a nechte chvíli odpočívat.


Na použité pánvi po rybě vytvořte jednoduchou omáčku. Přidejte citron, máslo, dochuťte solí, pepřem a nadrobno nasekanou bazalkou. Můžete doladit i špetkou cukru. Omáčku už nevařte. Pouze na horké pánvi nechte suroviny rozpustit a metličkou je spojte v emulzi. A můžete servírovat. Na mangold s rajčaty položte proužky kapra a ochuťte citronovou omáčkou. Pokud by pro vás byla zeleninová příloha málo, doplňte ji o quinou. Šálek qunoi zalijte v hrnci dvěma horkými šálky vody či vývaru. Osolte a případně doplňte o pár kapek olivového oleje. Nechte dusit 15 minut a máte hotovo.


Při přípravě budete potřebovat:


jablko2.png
bottom of page