top of page
hruska.png

Vláčná ječná bábovka s čokoládou

Aktualizováno: 20. 3.

Bábovka je klasika, která nikdy neomrzí. Tahle verze je ale trochu jiná – díky ječné mouce získá nejen zajímavou chuť, ale i krásně vláčnou strukturu. V kombinaci se zakysanou smetanou a hořkou čokoládou vznikne dezert, který si zamilujete ke kávě i jako sladkou tečku po obědě. Navíc je recept jednoduchý a zvládne ho opravdu každý. Tak pojďme na to!

Suroviny:

  • 3 vejce

  • ½ hrnku bio třtinového cukru Probio

  • 2 sáčky vanilkového cukru

  • 1 kelímek – 180 g zakysané smetany

  • ½ hrnku bio slunečnicového oleje na smažení a pečení Probio

  • 2 hrnky bio celozrnné ječné mouky Probio

  • 1 kypřicí prášek do pečiva

  • 100 g hořké čokolády



Postup:

Připravte si formu na bábovku – vytřete máslem a vysypejte moukou.

Vejce vyšlehejte s oběma cukry do husté pěny. Přidejte zakysanou smetanu, olej, mouku, prášek do pečiva a zašlehejte, aby v těstě nezůstaly hrudky.

Čokoládu nakrájejte na hrubší kousky a přimíchejte ji do těsta.

Do formy na bábovku nalijte těsto.

Pečte při 180 °C asi 50 až 60 minut.


Dobrou chuť! :-)

Comments


jablko2.png
bottom of page