Vláčná ječná bábovka s čokoládou
- Tereza
- 19. 3.
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 20. 3.
Bábovka je klasika, která nikdy neomrzí. Tahle verze je ale trochu jiná – díky ječné mouce získá nejen zajímavou chuť, ale i krásně vláčnou strukturu. V kombinaci se zakysanou smetanou a hořkou čokoládou vznikne dezert, který si zamilujete ke kávě i jako sladkou tečku po obědě. Navíc je recept jednoduchý a zvládne ho opravdu každý. Tak pojďme na to!

Suroviny:
3 vejce
½ hrnku bio třtinového cukru Probio
2 sáčky vanilkového cukru
1 kelímek – 180 g zakysané smetany
½ hrnku bio slunečnicového oleje na smažení a pečení Probio
2 hrnky bio celozrnné ječné mouky Probio
1 kypřicí prášek do pečiva
100 g hořké čokolády
Postup:
Připravte si formu na bábovku – vytřete máslem a vysypejte moukou.
Vejce vyšlehejte s oběma cukry do husté pěny. Přidejte zakysanou smetanu, olej, mouku, prášek do pečiva a zašlehejte, aby v těstě nezůstaly hrudky.
Čokoládu nakrájejte na hrubší kousky a přimíchejte ji do těsta.
Do formy na bábovku nalijte těsto.
Pečte při 180 °C asi 50 až 60 minut.
Dobrou chuť! :-)
Comments