top of page
hruska.png

Francouzské brambory s uzeným masem

S francouzskou kuchyní toho sice mají tyhle brambory společného jen pramálo, ale na chuti jim to rozhodně neubírá :-) Když jde o kombinaci smetany, uzeného masa a brambor, dokáže odolat jen málokterý strávník.


Počet porcí: 4


Suroviny:

Postup:

Brambory předem uvařte ve slupce v dobře osolené vodě. Nechte je vychladnout a mezitím na oleji orestujte nahrubo nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidejte uzené maso nakrájené na cca centimetrové kostičky a opečte dozlatova.


Předehřejte si troubu na 200 °C. Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Připravte si vymazaný pekáček, na dno vyskládejte první vrstvu brambor a zlehka ji osolte. Na ni rozprostřete orestovanou cibuli a uzené maso, pokračujte další vrstvou brambor, na ni dejte zbytek masovo-cibulové směsi a navrch poslední část brambor. Pekáček dejte do trouby a pečte odkryté 15 minut.


Mezitím smíchejte smetanu, vajíčka, sůl a pepř. Jakmile uběhne 15 minut, vyndejte pekáček z trouby, rovnoměrně ho zalijte připravenou smetanovou směsí a dejte péct na 20 minut. Po dopečení nechte pekáček ještě pár minut odpočinout a teprve poté se pusťte do hodování.


Na recept budete potřebovat:


0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page