top of page
hruska.png
Obrázek autoraTým Scuk.cz

Dýňové chilli con carne

Dobře víme, že receptem na klasické chilli con carne bychom vás asi nepřekvapili. Už jste ale měli variantu s dýní hokkaido? To má teprve šmrnc! Ze všech surovin uvaříte až 8 porcí a jedna vychází přibližně na krásných cca 74 Kč :-)



Suroviny na 7-8 porcí:

Postup:

Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno, česnek rozdrťte. Z dýně vyškrábejte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky - hokkaido dýni nemusíte loupat. V hrnci rozehřejte olej, osmažte cibulku a celer. Když se barva blíží dozlatova, přidejte česnek a nechte ho chvíli rozvonět. K zelenině přidejte mleté maso a zprudka ho opékejte cca 10 minut.


Jakmile je maso propečené a opečené, vmíchejte k němu rajčata a dýni, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte plotýnku na nižší stupeň a směs pod pokličkou zvolna duste cca 30 minut. Nakonec do hrnce přidejte fazole a nechte je pár minut prohřát.


Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, přidejte kousek chilli papričky. Hotové chilli con carne můžete podávat s rýží nebo chlebem.


NÁŠ TIP: Jednotlivé porce dýňového chilli con carne můžete zamrazit, takže budete mít zásobu už uvařeného jídla na další dny.


Na dýňové chilli con carne budete potřebovat:


Jak jsme počítali cenu za porci?


Cenu za porci jsme vypočítali z hlavních surovin, které jsme pro přípravu receptu museli přímo objednat. Spolu s nimi jsme ještě v malé míře využili několik drobností ze spíže, které jsme při výpočtu ceny za porci nezohledňovali. Vždy se jedná pouze o takové potraviny, které jsou v českých domácnostech běžně k dispozici, jako je například cibule, česnek, vybrané druhy koření, olej apod.


Pro přípravu receptu a výpočet ceny jsme vybrali:

Ze spíže jsme využili:

  • 1 žlutou cibuli

  • 2 stroužky česneku

  • olivový olej

  • sůl a pepř

Recept jsme se snažili naplánovat tak, abychom zužitkovali všechny objednané suroviny. Přesto nám část potravin zbyla a můžete je využít na jiné recepty. Z toho důvodu jsme částku za nevyužitou část surovin odečetli z výsledné ceny za porci.


Vypsané ceny odpovídají cenám potravin v době sepsání receptu. V průběhu času se ceny za tyto suroviny mohou měnit.

0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page